preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Slikovni rezultat za facebook

Ispis statistike od 6. 10. 2011.

Ukupno: 939413
Ovaj mjesec: 2840
Ovaj tjedan: 2
Danas: 2

 

gledajHrvatsku
live video streaming

Zvjezdarnica
12.11.2018. 14:04
Predstojeća lansiranja u Svemir (12.11.2018.)
Informirajte se o tome što se i kada planira lansirati u svemir, jednom tjedno dajemo vam pregled lansiranja raketa s ažurnim podacima. Upoznajte svijet raketa i njihovih tereta koje nose.

Carnet
16.11.2018. 10:01
CIX spreman za prihvat 100 Gbit/s članica
Obnovljena i modernizirana infrastruktura nacionalnog središta za razmjenu internetskog prometa omogućava članicama CIX-a spajanje kapacitetom od 100 Gbit/s.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Znanost
18.11.2018. 21:36
Ljubav prema čaju ili kavi određena je genima
Vaš odabir?

Ekologija
23.09.2018.
Želite i dalje snijeg i skijanje?!: Birajte eco friendly ski opremu!
Pripreme za zimske godišnje odmore, odlazak na jedno od poznatih svjetskih skijališta i uživanje u (nećete vjerovati koliko brzo) nadolazećim zimskim radostima, već su u punom jeku.

KNJIŽNICA OŠ VIŠNJAN

            

 

A gdje ti treniraš?      - U knjižnici!
Novosti

Novi naslovi u našoj knjižnici

Naša je knjižnica i za ove blagdane obogaćena s nekoliko novih i vrlo zanimljivih naslova. Provjerite koji su to!


Jeff Kinney: Gregov dnevnik - sumorna stvarnost

 Trebalo bi zakonom zabraniti situacije u kojima je jedan dječak  primoran prati donje rublje vlastite majke.” Nije teško imati  razumijevanja za Grega, ali tako je kako je: njegova je majka  odlučila otići na doškolovanje u trajanju od nekoliko mjeseci da si  osvježi um. Što je jako lijepo za nju, i jako ružno za Grega i njegovog  oca. Prljavo se rublje neće samo osvježiti. Dobro, tu je služavka  Isabella, koja bi trebala biti od pomoći – trebala. A kao da to nije  dovoljno grozno, Greg se uspio smrtno zavaditi s Rowleyjem, pripasti najgorem zamislivom zubaru i završiti na pidžama- -partyju iz pakla… jer, zaista, divno je biti dijete. 

Sumorna stvarnost opisuje da je zaista divno biti dijete, ma koliko se stvarnost činila sumornom, i to onako kako samo Jeff Kinney u prijevodu Ivana Zorića može.

 

Paul Maar: Tjedan sav od subota

Duhovita i zanimljiva knjiga za djecu mlađeg školskog uzrasta. Gospodin Pašnjak usamljena je, tiha, fina i plašljiva osoba, sve dok jedne subote na njega ne naleti Sub i smjesta odluči da će mu gospodin Pašnjak postati tata. Sub je neustrašivo, bezobzirno storenje, voli dobacivati drske primjedbe gdjegod da ide, a onima koji ga grde uzvraća istom mjerom. Zbog svega je toga gospodinu Pašnjaku užasno neugodno i neprestano se pokušava riješiti Suba,a kada mu to ne uspije pomiri se sa sudbinom. Kako je Sub jedno doista neobično biće, život s njim postaje prepun duhovitih i neobičnih zgoda...

Sanja Polak: Morski dnevnik Pauline P.

Nakon što nam je Paulina P. u svom gorskom dnevniku živopisno dočarala koje je zgode i nezgode doživjela u dok je bila u školi u prirodi na Sljemenu, u novoj nam knjizi priča što joj se sve dogodilo dok je sa svojom školom boravila u drugoj školi u prirodi, a to je ovaj put na moru i to Zadru. Provjerite kako su se Paulina i njezina družina snašli radeći kućanske poslove, kako su kuhali, pospremali i dovodili u red stan u kojem žive i što su pritom naučili.

 

Jasminka Tihi-Stepanić: Baš kao Harry Potter

Zbirka kratkih priča u kojima su glavni likovi tinejdžeri. Dječaci ili djevojčice nam, u prvom licu, pričaju svoje dogodovštine iz škole, obitelji ("Sorry, stari moj"), s prijateljima, simpatijama. To su tople priče o odrastanju u suvremenom društvu u kojima nam autorica nenametljivo govori o pravim ljudskim vrijednostima, a riječ je o poštenju, marljivosti, osjećaju za druge i drugačije ( "Baš kao Harry Potter", "Dodatna oprema", "Boca istine"), o njegovanju prijateljstva. Likovi u tim pričama katkad su naivni i lakovjerni, ponekad skloni prevari ali svi oni imaju hrabrosti priznati svoje pogreške roditeljima. 

 

Sanja Pilić: Maša i Klaun / Maša i bajke

  

Sanja Polak: Mala Ema straha nema

Netko se boji pasa, netko učiteljice, a netko groma. No mala Ema zna da je najbolje sa svakim se strahom suočiti i pobijediti ga.

Sanja Polak: Mali Jan ima plan 

Život ponekad zna biti težak, škola i roditelji naporni, ali ako se na vrijeme napravi dobar plan svaki problem može biti riješen uspješno i na vrijeme. Tako misli Jan, a kakav mu je plan pročitajte u ovoj knjizi.

E. B. White: Šarlotina mreža

 Ovo je priča o djevojčici po imenu Fern, i njezinu omiljenom  praščiću Wilburu. No Wilbur će jednog dana narasti i grozna  sudbina koja očekuje sve praščiće odjednom će postati njegova  stvarnost. Wilburova najbolja prijateljica, velika siva paučica  Šarlota i njihov samoživi susjed štakor Templeton pokušat će  spriječiti nemoguće - da od dobrog praščića ne postane ukusna  šunkica.

 

 

Sunčana Škrinjarić: Gospođica Neću

Mina je učenica prvog razreda osnovne škole. Po svom vanjskom izgledu obična djevojčica kakvih ima na stotine. Možda o njoj i ne bi vrijedilo pisati, možda je zaista ne bi trebalo spominjati. Razlikovala se od ostale djece jedino po tome što je uvijek i na svakom mjestu govorila: Neću! To joj je, gotovo, prešlo u naviku.
 

 

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nataša Velenik   datum: 10. 12. 2015.

---------------------------------

METEOROLOŠKA  POSTAJA OŠ JOŽE ŠURANA VIŠNJAN - DETALJNIJE -

---------------------------------

ONLINE RASPORED SATI

---------------------------------

GALERIJA TIA


Anketa
Koliko često posjećuješ web stranicu škole?Na današnji dan
16.11.2018. 12:54
16. studenoga - Međunarodni dan tolerancije
Međunarodni dan tolerancije obilježava se 16. studenoga. To je dan koji nas podsjeća na poštovanje i uvažavanje drugačijih od nas. Dan koji nas potiče na snošljivost prema drugima. Generalna Skupština Ujedinjenih naroda je 1996. godine pozvala zemlje članice da ustanove Dan tolerancije u sladu s Deklaracijom o principima tolerancije koja je potpisana od strane članica 16.11.1995. godine.

14.11.2018. 09:21
14. studenoga – Svjetski dan šećerne bolesti
Kao i svake godine Zagrebačko dijabetičko društvo  pridružuje se velikomu broju udruga cijeloga svijeta u obilježavanju Svjetskoga dana šećerne bolesti 14. studenoga. Šećerna bolest obuhvaća grupu metaboličkih bolesti karakteriziranih hiperglikemijom, koja je posljedica poremećaja stvaranja, lučenja i/ili djelovanja inzulina, a predstavlja velik javnozdravstveni problem. Prema procjeni IDF-a prevalencija šećerne bolesti za dobnu skupinu od 20 do 79 godina starosti u svijetu u 2013. godini iznosila je 8,3 %, a u Europi 8,5 %.

09.11.2018. 15:38
11. studenoga - Dan hrvatskih knjižnica
Dan hrvatskih knjižnica obilježava se 11. studenoga, na dan donošenja prvoga hrvatskog zakona o knjižnicama radi stvaranja bolje vidljivosti knjižnica i knjižničnih aktivnosti te upoznavanja javnosti s poslanjem i ulogom knjižnica.


Raspored zvona
Redni broj sata Početak Završetak
1. 8:00 8:45
2. 8:50 9:35
Veliki odmor 9:35 9:50
3. 9:50 10:35
Veliki odmor 10:35 10:50
4. 10:50 11:35
5. 11:40 12:25
6. 12:30 13:15
7. 13:20 14:05

 


« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Katalog knjiznice

Katalog je nepotpun i u izradi

 

 

 


TražilicaKorisni linkovi
Lista linkova je prazna

Pitajte knjižničare

 On - line referentna usluga

 

 

 

preskoči na navigaciju