preskoči na sadržaj
KNJIŽNICA OŠ VIŠNJAN

            

 

A gdje ti treniraš?      - U knjižnici!
Novosti

Budući prvašići posjetili školsku knjižnicu

Predškolska grupa Dječjeg vrtića iz Kaštelira u utorak je posjetila školsku knjižnicu. Čak 18 budućih školaraca razveselilo se mnoštvu slikovnica i knjiga. Svi su se složili da jedva čekaju postati ponosni članovi školske knjižnice.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 9. 3. 2017. 08:59

Pretraživanje enciklopedija u knjižnici

Ovaj su tjedan učenici 3. razreda PŠ Kaštelir u sklopu nastavnog programa knjižnično-informacijskog područja naučili nešto o priručnoj zbirci naše knjižnice. Pretraživali su enciklopedije, leksikone i rječnike. Rješavajući zadatke pokazali  su vještinu pretraživanja i brzinu pronalaženja potrebnih informacija. Uvidjeli su kako se u školskoj knjižnici mogu pronaći raznovrsne informacije te naučili na koji ih način mogu koristiti i tako ostvarili cilj informacijske pismenosti kao važnog elementa obrazovnog procesa u školskoj knjižnici.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 9. 3. 2017. 09:12

Novi naslovi u našoj knjižnici

Naša je knjižnica obogaćena je za nekoliko novih i vrlo zanimljivih naslova. Provjerite koji su to!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 6. 2. 2017. 09:03

Čitamo mi, u obitelji svi

Knjižnična je naprtnjača danas započela svoje putovanje, i prvi su učenici trećeg razreda u Višnjanu i Vižinadi odnijeli knjige svojim kućama. Nadamo se da će u svojim obiteljima provesti nekoliko ugodnih i veselih dana čitajući i prelistavajući zanimljive knjige. Tako je službeno i započeo ovogodišnji projekt Čitamo mi, u obitelji svi!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 20. 1. 2017. 10:10

Mala slobodna knjižnica u Vižinadi

Niti prijeteći oblaci nisu danas u Vižinadi mogli spriječiti otvaranje još jedne male slobodne knjižnice, koju su u sklopu međunarodnog projekta Little free library svečano otvorili načelnik Općine Marko Ferenac i ravnateljica Gradske knjižnice Poreč Irides Zović.

Gradska knjižnica Poreč je ujedno i pokretač ove akcije kojom se promiče pismenost i ljubav prema čitanju slobodnom razmjenom knjiga gradeći pritom osjećaj zajedništva, te šireći vještine, kreativnost i mudrost kroz generacije.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 11. 11. 2016. 13:33

Bookmark Project 2016

Ove su se godine još jednom četvrtaši naše škole uključili u projekt razmjene straničnika s nekom školom u svijetu - ISLM Bookmark Project 2016, projekt koji se se provodi povodom Međunarodnog mjeseca školskih knjižnica pod zajedničkim nazivom "Nauči odgonetnuti svoj svijet".

Projekt Bookmark je jednostavan, zabavan način dijeljenja ljubavi i zadovoljstva koje donose knjige i knjižnica i stvaranje novih prijatelja u školskim knjižnicama diljem svijeta.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 20. 10. 2016. 10:00

Književno jutro s Bojanom Meandžijom

Danas su naši učenici u Višnjanu i Kašteliru ugostili Bojanu Meandžiju, autoricu romana za mlade „Trči! Ne čekaj me…“  koji govori o tužnim 90-tim godinama na ovim prostorima, iz perspektive jednog djeteta koje ne razumije što se događa oko njega. Istovremeno emotivna i snažna knjiga napisana iz dječje perspektive drugačija je od svega što smo imali prilike čitati o ratnim zbivanjima, a sat vremena u razgovoru s autoricom kao da je proletjelo.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 13. 10. 2016. 13:18

Četvrtaši PŠ Kaštelir u Kvizu čitanja

Što su sve pročitali, čega se sve sjećaju a što su zaboravili pokazali su nam danas učenici četvrtog razreda PŠ Kaštelir kad su se okušali u Kvizu čitanja koji je obuhvatio popis lektire svih nižih razreda osnovne škole.

Učenici su se natjecali u skupinama, bilo je veselo i zabavno, a pobjednicima je proglašena skupina broj 2. Čestitamo Lucasu, Diegu, Ivoni i Nikolasu!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 9. 6. 2016. 13:58

Na današnji dan

"Kad si sretan, 
i sunce za tobom žuri!"
Ivana Brlić-Mažuranić
 
Sjećanje na jednu od naših najslavnijih spisateljica - danas joj je rođendan :)
  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 18. 4. 2016. 11:13

Vesela družina u knjižnici

Prvašići svoje slobodne sate vrlo rado provode u knjižnici - igraju se, gledaju crtane filmove, pišu domaće zadaće i igraju šah. Sad već znaju sva slova i posudili su svoju prvu lektiru. Nadamo se da će ta ljubav prema knjizi i knjižnici potrajati i do viših razreda yes 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 4. 3. 2016. 10:34

Mali knjižničari u PŠ Kaštelir

Četvero učenika i učenica 4. razreda PŠ Kaštelir redovito utorkom nakon nastave boravi u školskoj knjižnici, i u sklopu izvannastavne aktivnosti Mali knjižničari pomažu knjižničarki u uređenju knjižnice, slaganju i obradi knjiga te u uvođenju cijelog knjižničnog fonda u računalni program Metel.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 16. 2. 2016. 11:54

Novi naslovi u našoj knjižnici

Naša je knjižnica i za ove blagdane obogaćena s nekoliko novih i vrlo zanimljivih naslova. Provjerite koji su to!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 10. 12. 2015. 11:56

ISLM Bookmark Project u PŠ Kaštelir

I četvrtaši iz PŠ Kaštelir priključili su se našem međunarodnom projektu u kojem razmjenjujemo straničnike s odabranom školom iz Zirca u Mađarskoj. Učiteljica Dajana predložila je zanimljivu ideju da napravimo bookmarke u obliku kažuna, u jednoj novoj i zanimljivoj tehnici izrade mozaika pomoću isječaka novinskog papira. Svi su učenici bili vrijedni i tako 15 kažuna sa suhozidom uskoro putuje za Mađarsku. smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 10. 11. 2015. 09:50

Bookmark Project u 4. razredu

Četvrtaši iz Višnjana danas su izrađivali bookmarke za naš ovogodišnji Bookmark Project u kojem ćemo razmijeniti bookmarke s jednom osnovnom školom iz Zirca u Mađarskoj. Kako gotovo pola razreda pohađa izvannastavnu aktivnost Mali glagoljaši, glagoljica je bila i osnovni motiv naših straničnika. Svi su se učenici puni entuzjazma prihvatili posla, a rezultat je bio jedna predivna paleta boja, ideja i kreativnosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 5. 11. 2015. 13:23

Upis prvaša u knjižnicu

Prvašići iz PŠ Vižinada danas su postali ponosni članovi naše školske knjižnice, i to baš u Mjesecu hrvatske knjige kako to i dolikuje. Posudili su svoje prve slikovnice, naučili pravila ponašanja u školskoj knjižnici, te što knjige vole a što ne vole. Svaki je učenik nacrtao svog omiljenog lika iz priče, kojima ćemo ukrasiti školsku knjižnicu.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 26. 10. 2015. 12:33

Mjesec hrvatske knjige

Danas je započelo tradicionalno obilježavanje Mjeseca knjige, i tako će i našoj školi to biti mjesec posvećen knjigama i čitanju. Ugostit ćemo dvoje dječjih književnika, izrađivati bookmarke, čitati priče i razgovarati o njima... Ovogodišnja je glavna tema Mjeseca knjige vezana za odluku Opće skupštine UN-a koja je 2015. godinu proglasila Međunarodnom godinom svjetlosti i tehnologija zasnovanih na svjetlu. Zato, UPALI LAMPICU I ČITAJ...

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 15. 10. 2015. 16:05

eLektire

Upitnik eLektire

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 21. 9. 2015. 11:03

Moja prva slikovnica

Danas su se prvaši koji ne pohađaju izbornu nastavu već to vrijeme provode u knjižnici, okušali u svojim prvim književnim rečenicama - izradili su svoju prvu pravu malu slikovnicu.

Ema je pisala o svojoj mami, Emma Berta o kiši a Gabriel kaže da najviše voli pisati o životinjama. Tako su nastale njihove priče zanimljivih naslova - Jako volim moju mamu, Kišica i Jedna mačka i jedan pas.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 24. 4. 2015. 09:08

Novo u knjižnici

Naši vjerni čitači mogu pojuriti u knjižnicu po nove zanimljive naslove!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 13. 2. 2015. 11:20

Knjige

Pjesma nastala knjigama i knjižnicama u čast!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 3. 2. 2015. 20:51

Najbolja prijateljica

 

 

Jučer smo slušale kako

                                   šuma raste. 

Danas smo letjele slobodno

                                   kao laste.

Sutra ćemo biti more, val,

                          morska pjena,

Prekosutra sunce, mjesec

                        i mjesečeva mijena.

Ako želiš, pridruži nam se i ti,

jer u njenom društvu možeš biti

                        što god poželiš.

U njenom društvu nema briga.

Neka i tebi najbolja prijateljica

uvijek bude knjiga.

 

                                               Kristina Kovačić

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 11. 12. 2014. 08:45

Kino u knjižnici

Naša knjižnica započinje s redovitim kino projekcijama za učenike koji čekaju autobus, izvannastavne aktivnosti ili ne pohađaju izbornu nastavu. Svaki četvrtak, 5. školski sat prikazivat ćemo edukativne i zanimljive filmove koji se nalaze na popisu odobrenih filmova za osnovnu školu u sklopu nastave medijske kulture.

Već smo pogledali film  Koko i duhovi, a sljedeći četvrtak na rasporedu je Zagonetni dječak!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 28. 11. 2014. 11:24

The Bookman - nova generacija superjunaka

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 21. 10. 2014. 11:00

Mjesec hrvatske knjige

Danas započinje još jedan Mjesec hrvatske knjige, u sklopu kojeg će se u knjižnicama diljem naše zemlje pa tako i u našoj održati mnoga događanja, projekti, predstave i susreti, sve u cilju približavanja djece a i odraslih knjizi i knjižnici.

Naša škola ugostiti će čak tri književnika, radit ćemo bookmarke i slati ih u daleki Hong Kong, čitat ćemo u obitelji, tražiti knjige po školi i nalaziti ih na svakakvim mjestima, a debatirat ćemo o tome treba li nam lektira ili ne.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 15. 10. 2014. 11:07

Grupa knjižničara

Od ove školske godine u našoj školi imamo i Grupu knjižničara u koju će biti uključeni oni učenici koji ne pohađaju izbornu nastavu. Učenici će umjesto lutanja po školi moći svoje vrijeme kreativno i kvalitetivno provesti aktivno se uključujući u rad knjižnice.
Jedan od glavnih ciljeva Grupe knjižničara biti će razvijanje navike posjećivanja školske knjižnice i organiziranog i sustavnog upućivanja učenika u rad knjižnice.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 17. 9. 2014. 12:57

Knjige su naočale kroz koje gledamo svijet

S velikim zadovoljstvom objavljujemo da je uspješno završena akcija darivanja knjiga koju je pokrenuo naš bivši učitelj i voditelj PŠ Vižinada Ante Dujmić. Akciji su se odazvali roditelji naših učenika, gosp. Dario Baldaš iz Općine Vižinada te IDS Vižinade a prikupljeno je više od 60 novih knjiga, pa će sada istrošene knjige koje su za lektiru čitali još nonići današnjih učenika konačno moći otići u zasluženu mirovinu... Zahvaljujemo svima koji su svojim doprinosom obogatili našu malu knjižnicu!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 17. 3. 2014. 11:33

Internet kutak u knjižnici

Naša školska knjižnica je ovih dana neobično popularna, i to zahvaljujući novim računalima za učenike koji od ovog tjedna krase našu čitaonicu. Zbog velike potražnje, za korištenje računala potrebno je upisati se u raspored rada na računalu, a uvijek je dobro imati na umu i pravila ponašanja u knjižnici koja se tiču upravo računala.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 13. 3. 2014. 13:36

Novi naslovi u knjižnici

Sve su se tri naše knjižnice s nadolazećim proljećem "pomladile" s nekoliko novih i vrlo zanimljivih naslova u kojima će uživati svi ljubitelji knjiga koji traže nešto više osim čitanja obavezne lektire.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 5. 3. 2014. 11:56

U knjižnici

Kako korisno iskoristiti vrijeme u knjižnici dok čekaju autobus pokazali su nam učenici četvrtog razreda, koji su oformili mali razred i izabrali Mirjam kao učiteljicu (naravno zato jer njoj matematika najbolje ide) te su zajednički napisali sve domaće zadaće i dodatno ponovili gradivo iz matematike.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 29. 11. 2013. 11:13

Fantastične leteće knjige gospodina Lessmorea

Učenici trećeg razreda u Višnjanu pogledali su nagrađivani animirani film Fantastične leteće knjige gospodina Lessmorea, a svoje su dojmove nacrtali i obojali te svojim radovima ukrasili školsku knjižnicu.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 29. 11. 2013. 09:24

Književno jutro s Titom Bilopavlovićem

Nakon Hrvoja Kovačevića Mjesec hrvatske knjige nastavljamo s još jednim zanimljivim susretom - ovaj put u našim područnim školama Kašteliru i Vižinadi, gdje smo danas ugostili Tita Bilopavlovića. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 7. 11. 2013. 12:02

Stigli bookmarci iz Australije!

Danas nam je stiglo dugoočekivano pismo iz Australije prepuno straničnika (bookmarka) za naše četvrtaše. Dečki iz Camberwell Grammar School poslali su nam vesele i šaljive bookmarke od kojih moramo posebno izdvojiti jedan na kojem piše:                             Even Chuck Norris reads... Will you? (Čak i Chuck Norris čita... Hoćeš li i ti? cheeky)

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 31. 10. 2013. 11:55

Književno jutro s Božidarom Prosenjakom

Učenici  PŠ Vižinada (od 3. do 8. razreda) sudjelovali su u književnom susretu s piscem Božidarom Prosenjakom. Nakon što su ga učenici pozdravili srdačnim pljeskom, započeo je zanimljivu priču o sjećanjima iz vlastitog djetinjstva. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Maja Šimonović Cvitko  datum: 16. 11. 2015. 20:37

Božidar Prosenjak posjetio i Višnjan

Nakon Vižinade, književno jutro se nastavilo u MŠ Višnjan. Puna učionica učenika od 2. do 7. razreda dočekala je pisca koji je svih razveselio svojim pjesmicama i šaljivim dosjetkama. Ovim se književnim susretom završio ovogodišnji Mjesec knjige u našoj školi,  a nadamo se da je ovo druženje bar nekog učenika potaknulo da posegne za knjigom i utone u njen čarobni svijet.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 16. 11. 2015. 12:32

Nova književnost za nove tinejdžere

Takozvana young adult literatura, namijenjena tinejdžerima i onima nešto starijima, u posljednjih je nekoliko godina napravila pravi bum na tržištu. Zašto se onda toliki žale da tinejdžeri ne čitaju?

 
  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 1. 7. 2013. 10:12

Zašto volimo knjige?

"Knjige volimo zato što ne urlaju, tihe su a opet kažu toliko puno!"

(Danilo Pennone)

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 21. 6. 2013. 09:20

Dijete koje čita...

...postat će odrasla osoba koja misli!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 27. 3. 2013. 16:13

Zašto čitati djetetu?

10 (simpatičnih) razloga ZA čitanje djetetu...

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 4. 3. 2013. 11:51

23 razloga za čitanje

Čak su 23 dobra razloga zašto uzeti knjigu u ruke... 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 8. 2. 2013. 09:34
» Arhiva naših vijesti    
 


GALERIJA FOTOGRAFIJA I RADOVA UČENIKA


 

Na današnji dan
21.06.2017. 08:31
21. lipnja - Svjetski dan glazbe
U mnogim zemljama svijeta, 21. lipnja obilježava se kao Svjetski dan glazbe, odnosno Fete de la Musique. Toga dana glazbenici amateri, ali i profesionalci, besplatno nastupaju na javnim gradskim površinama podsjećajući na važnost glazbe u svakodnevnome životu.

21.06.2017. 08:17
21. lipnja - Prvi dan ljeta
Ljeto je jedno od četiri godišnja doba i najtoplije je od njih. Na sjevernoj polutki traje otprilike od 20. lipnja do 23. rujna. Na južnoj polutki traje od oko 20. prosinca do oko 21. ožujka. Po konvenciji ljeto na sjevernoj Zemljinoj polutki traje dio lipnja, cijeli srpanj, kolovoz i dio rujna, a na južnoj Zemljinoj polutki dio prosinca, cijeli siječanj, veljača i dio ožujka.

16.06.2017. 08:38
17. lipnja – Svjetski dan suzbijanja dezertifikacije
Svake godine, 17. lipnja obilježava se Svjetski dan suzbijanja dezertifikacije. Taj dan Ujedinjeni narodi posvećuju senzibiliziranju javnosti o dezertifikaciji, degradaciji zemljišta i suši.


Raspored zvona
Redni broj sata Početak Završetak
1. 8:00 8:45
2. 8:50 9:35
Veliki odmor 9:35 9:50
3. 9:50 10:35
Veliki odmor 10:35 10:50
4. 10:50 11:35
5. 11:40 12:25
6. 12:30 13:15
7. 13:20 14:05


Katalog knjiznice

Katalog je nepotpun i u izradi

 

 

 


TražilicaKorisni linkovi
Lista linkova je prazna

Pitajte knjižničare

 On - line referentna usluga

 

 

 

preskoči na navigaciju