2022-04-08 15:53:36

NOVA-STARA ORGANIZACIJA NASTAVE

Hrvatski zavod za javno zdravstvo na zahtjev Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske dana 08. travnja 2022. daje PREPORUKE ZA SVE ODGOJNO-OBRAZOVNE USTANOVE:

"Uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju i značajke Omicron varijante virusa SARS-CoV-2, osim dolje navedenih osnovnih epidemioloških mjera, UKIDAJU SE SVE MJERE I PREPORUKE za sve odgojno-obrazovne ustanove od predškolskog uzrasta do visokog obrazovanja uključujući učeničke i studentske domove.

Osnovne epidemiološke mjere koje ostaju na snazi su:
1. Svakodnevno primjereno čišćenje prostorija (kao prije pandemije)
.
2. Redovito i pravilno
pranje ruku 
https://www.hzjz.hr/wpcontent/uploads/2020/03/Pranje_ruku_.pdf.

3. Prostor u kojem se boravi treba provjetravati više puta dnevno. Kad je lijepo vrijeme, preporučuje se ostaviti otvorene prozore. Klimatizacijski i ventilacijski uređaji mogu se koristiti na način da su redovito i odgovarajuće održavani.

4.
Maske nisu obavezne. Maske ne preporučujemo za djecu predškolske dobi i učenike prva četiri razreda osnovne škole. Ostali, a posebno odrasli, mogu i dalje nositi maske ako smatraju da su im potrebne, a preporučuju se svima s kroničnim bolestima koje mogu dovesti do težih oblika bolesti COVID-19 ako im zdravstveno stanje omogućuje nošenje maske."


Slijedom navedenog, od ponedjeljka 11. travnja u našoj školi ćemo prilagoditi organizaciju nastave tj. vraćamo se postupno organizaciju prije početka pandemije:

- način organiziranja prehrane učenika
- rad produženog boravka
- kabinetsku nastavu ( od 25.travnja zbog potrebe promjene rasporeda)
- komunikacija s roditeljima
- terenske nastave


Osnovna škola Jože Šurana Višnjan