2022-02-09 14:30:37

Obavijest za roditelje- samotestiranje učenika

Ministarstvo znanosti i obrazovanja razradilo je u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama. Uvjet za ukidanje samoizolacije je provođenje redovitoga dobrovoljnog „samotestiranja“ učenika.

Provođenjem mjere redovitog samotestiranja učenika u potpunosti bi se ukinula obveza samoizolacije za učenike koji su u školi ili izvan nje bili u kontaktu sa zaraženom osobom, a nemaju simptome bolesti i imali su negativan rezultat testa, čime bi se povećalo praćenje nastave uživo u prostorijama škole.

Škola testove preuzima u petak, 11.veljače a prvo testiranje je potrebno izvršiti 14. veljače (ponedjeljak), kako bi učenici koji su pozitivni na kućnom testu ostali kući.
Detalji su napisani u Obavijesti za roditelje koja je prilogu.
Upute o uporabi testa i karakteristike testa se nalaze u prilogu. Način korištenja i intepretiranja rezultata samotestiranja možete pogledati u video uputma ovdje

Sve detalje distribucije testova do vas, dobit ćete kroz sustav komunikacije kojeg imate sa razrednikom/icom u što kraćem roku.

Testiranje učenika je na dobrovoljnoj osnovi te roditelj može uskratiti pristanak i ne preuzeti testove. U prilogu je Izjava o uskrati suglasnosti o preuzimanju i vršenju samotestiranja učenika koju ako roditelj želi može popuniti i poslati školi.

Škola neće vršiti uvid u istinitost dostavljenih podataka razredniku/ici o izvršenom smaotestiranju ili rezultatima samotestiranja nego prepuštamo roditeljima da odgovorno brinu o svom djetetu kao i do sada.


Osnovna škola Jože Šurana Višnjan