2021-09-02 18:27:21

Organizacija nastave na početku školske 2021./22. godine

Dragi učenici, poštovani roditelji, na početku nove školske 2021./22. godine dajemo nekoliko obavijesti vezanih uz početak nastave

Organizacija rada prvi nastavni dan

Prvi nastavni dan u školskoj 2021./22. godini je 6. rujna (ponedjeljak) u 8.00 sati. Nastava će biti organizirana po dijelom izmijenjenom rasporedu za taj dan, tako da će prva dva sata učenici imati Sat razrednika, a ostale sate prema rasporedu za ponedjeljak odjeljenja koje pohađa učenik. Učenici 1. razreda će imati samo 4 školska sata.
Raspored sati za učenike je objavljen na Edupage stranici škole.

Učenici od drugog do osmog razreda rasporedu sati mogu pristupiti prema objavljenim uputama na web stranici škole, a učenici 1. razreda do dobivanja korisničkih imena raspored će dobiti putem viber grupe od razrednice ili tiskan.

 

COVID-19 mjere, upute i preporuke

Učenici naše škole, od 1. do 8. razreda, neće nositi maske u učionicama i blagovaoni. Za učenike od 5-8. razreda smo osigurali 1.5 m razmaka u učionicama tako da prema uputama HZJZ od 26. kolovoza 2021. godine smo stekli uvjete da i učenici predmetne nastave u učionicama ne moraju nositi maske.

Na hodnicima, zajedničkim prostorima učenici od 5.-8. razreda su obvezni nositi zaštitne maske protiv COVID-19 virusa.

Prijevoz učenika

Prijevoz učenika za PŠ Vižinada i MŠ Višnjan je organiziran po redovitom redu vožnje autobusa. Red vožnje možete vidjeti na web stranici škole.
Svi učenici se moraju pridržavatu uvjeta pružatelja usluge prijevoza ( Arriva) i nositi platnene maske na licu u autobusu.

Prehrana učenika

Prehrana učenika je organizirana od prvog nastavnog dana, te molimo roditelje da svoju djecu obavijeste hoće li se hraniti ( ili  neće) u Školi kako bi učenici mogli razrednicima prenijeti tu informaciju odmah u ponedjeljak. Cijena obroka je i dalje 8 kn. Sufinanciranje prehrane učenika iz socijalnog programa Općine(a) nije u nadležnosti škole i nije za sada osigurano drugim projektima.  

Organizacija rada u odjeljenjima produženog boravka

Rad odjeljenja produženog boravka u sve tri škole započinje u ponedjeljak, 6. rujna za učenike od 1. do 3. razreda. Molimo roditelje da svoju djecu obavijeste hoće li ili ne pohađati produženi boravak, kako bi učenici mogli razrednicima prenijeti tu informaciju. 
Nastava u PB će se organizirati u mješovitim skupinama ( u istoj učionici svi učenici).

Cijena prehrane za učenike u PB je nepromijenjena i po danu iznosi 16 kn.

Udio sufinanciranja rada učitelja u produženom boravku (plaće) nije u nadležnosti škole i svaka Općina je donijela svoju odluku.

Roditelji s područja Općine Kaštelir plaćaju općini 130 kn, a roditelji s područja Općine Vižinada plćaju 150 kn:
Roditelji učenika MŠ Višnjan plaćaju AKONTACIJU školi u visini 300 kn.

Napomena: Preplaćen iznos na ime plaće učitelja u MŠ Višnjan u prethodnoj školskoj godini ( 2020./21.) Škola će ili vratiti roditelju ili će u dogovoru s roditeljem evidentirati kao uplatu u ovoj školskoj goodini na ime prehrane ili plaće za učiteljicu koja radi u PB.

Podjela udžbenika i likovnih mapa

Udžbenici su za učenike besplatni i njihovu nabavu financira MZO. Udžbenici će učenike čekati na školskim klupama.
Revers za preuzete udžbenike potpisuje roditelj i vraća se u školu 
Likovne mape koje su roditelji naručili u lipnju će razrednici postaviti u učionice.

Preostali udžbenici koji dobavljač nije isporučio greškom ili ndostatan broj bit će naknadno isporučen. Radi se o malom broju u par razreda.

Tableti za učenike 5. razreda

Za potrebe odvijanja redovne ili online nastave MZO je prethonih godina isporučio tablete školama koje su obvezne dati učenicima na korištenje.
Tablete će učitelj informatike s učenicima aktivirati i pripremiti za uporabu na stau informatike ili po dogovoru.
Reverse za preuzete uređaje potpisuje roditelj, a ako roditelj ne želi preuzeti tablet on ostaje u školi.

Ulazak u školu

Ulazi u škole su razdvojeni za PN  (5.-8. razred) i RN (1.-4. razred) i natpisima na ulaznim vratima su označeni.
Učenici pri ulasku u školu dezinficiraju ruke.

Boravak u školi

Nastava započinje za sve učenike u 8.00 sati.

Tijekom ljeta u školi su izvođeni građevinski radovi ( vrijednost radova cca. 120.000,00 kn) na sanaciji podnih površina ( lakiranje parketa u MŠ Višnjan-stari dio škole) i povećanju površina učionica ( PŠ Vižinada) kako bi se učenici osjećali ugodno u učionicama i kako bi imali čiste i uredne podne površine.
Za održati dostignutu kvalitetu SVI učenici škole su obvezni imati posebnu obuću koju će nositi samo u školi. Ista obuća može biti korištena i za Tjelesnu i zdravstvenu kulturu.
Za učenike su postavljeni tzv. cipelari gdje će ostavljati rezervnu obuću. Preporučamo da učenici na rubu obuće koju koriste u školi napišu osobna imena ili oznake po kojoj ih mogu lakše prepoznati. 

Kabinetska nastav

Kabinetska nastava će se odvijati za predmete Informatike i Tjelesne i zdravstvene kulture i po potrebi za kemiju uvažavajući epidemiološke mjere.
To znači da učenici borave u svojim "fiksnim" učionicama.

Na kraju,
učenicima, roditeljima i učiteljima želim uspješan početak nove školske godine.

Ravnatelj škole:
Predrag Brkić, prof.


Osnovna škola Jože Šurana Višnjan