2021-07-30 08:08:00

Ljetna škola u Kašteliru

Nakon prošlogodišnjeg vrlo uspješnog prvog izdanja, u kolovozu ove godine održat će se druga po redu Ljetna škola u Kašteliru.

Na prijave za ljetnu školu koja će se održati od 23. kolovoza do 3. rujna, pozivaju se mali Kaštelirci, prošlogodišnji prvaši, drugaši i trećaši.

U organizaciji Osnovne škole Jože Šurana Višnjan i Općine Kaštelir-Labinci, ljetna škola će se održavati svaki dan od 8 do 13 sati u Područnoj školi Kaštelir.

Polaznici ljetne škole će kroz različite aktivnosti upoznavati bogatu povijest i baštinu svog mjesta i bliže okolice – Poreča.

Predviđene su razne aktivnosti od kojih izdvajamo; posjet Poreču uz vodstvo kustosa Zavičajnog muzeja Poreštine, likovne i informatičke kreativne radionice, posjet etno zbirci starih alata u Kašteliru te radionica izrade tradicionalne istarske tjestenine. Kao i prošle godine, dio vremena predviđeno je za ponavljanje nastavnih sadržaja prethodne školske godine.

I ove godine, kaštelirska ljetna škola bit će spoj igre, zabave, učenja i druženja.

Ljetna škola je za polaznike besplatna.

Učenici plaćaju topli obrok 10 kn/ dnevno, a sve ostale troškove (voditelj, kustos, radionice, prijevoz, potrošni materijal, itd.) pokriva Općina Kaštelir-Labinci.

Ljetna škola završava jednodnevnim izletom u Jamu Baredine.

Jama Baredine i Speleolit centar polaznicima poklanjanju posjet jami i nezaboravno iskustvo speleo penjanja na otvorenom gdje će učenici moći naučiti i isprobati tehniku penjanja poput pravih speleologa.

Broj polaznika ljetne škole je ograničen (15 učenika), a prijave traju do 13. kolovoza tj. do popunjenja grupe.

Ljetna škola će se održati uz pridržavanje uputa HZJZ-a.

Sve dodatne informacije i prijave:

ravnatelj@os-jsurana-visnjan.skole.hr

ili na 099 827 08 45


Osnovna škola Jože Šurana Višnjan