preskoči na sadržaj
VIJESTI

Ljetna škola za učenike PŠ Kaštelir Vijest ima dokument u privitku

Već treću godinu zaredom, u PŠ Kaštelir održava se ljetna škola.

Nakon dva veoma uspješna izdanja i ove godine u kolovozu, mali će Kaštelirci imati priliku provesti dio ljetnih praznika u igri, zabavi i učenju.

U organizaciji Osnovne škole Jože Šurana Višnjan i Općine Kaštelir-Labinci, ove godine ljetna škola za učenike od 1. do 3. razreda održati će se od 22. kolovoza do 2. rujna.

Nakon kulturne baštine koja nam je bila prošlogodišnja tema, ove će nam godine glavna preokupacija biti priroda.

U ovogodišnjoj ljetnoj školi, polaznici će imati priliku razgledati mediteranski vrt i naučiti kako nastaje med (OPG Remedy), čuti priču o maslinarstvu u Istri te razgledati pogon u uljari Chiavalon u Vodnjanu, saznati više o proizvodnji povrća u plastenicima pored Kaštelira, te posjetiti mlin i više naučiti o preradi žitarica.

Završni izlet planiran je 2. rujna kada će učenici posjetiti novootvoreni Znanstveno-edukacijski centar Kontija u Vrsaru i naučiti po čemu je taj komadić Istre zaštićen i poseban.

Ljetna škola je i ove godine besplatna. Sve troškove (osim toplog obroka) financira Općina Kaštelir-Labinci.

Broj polaznika je ograničen na 15 učenika.

 

Sve dodatne informacije i prijava:

ravnatelj@os-jsurana-visnjan.skole.hr  ili na 099 827 486.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Tumpić  datum: 27. 7. 2022. 10:52

OBAVIJEST- promjena kontakt telefonskih brojeva

Od 1. kolovoza 2022. godine škola mijenja kontakt telefonske podatke.
Fiksni telefonski brojevi neće se više koristiti. 
Novi kontakt podatci su u tablici: 

MŠ Višnjan PŠ Kaštelir PŠ Vižinada  
Istarska 2
52463 Višnjan
Brnobići 39
52464 Kaštelir
Vižinada 48A
52447 Vižinada
Tajnica Škole
095 633 4001
Voditelj PŠ
095 633 4006

      Voditelj PŠ
    095 633 4009

visnjan@os-jsurana-visnjan.skole.hr  ps-kastelir@os-jsurana-visnjan.skole.hr ps-vizinada@os-jsurana-visnjan.skole.hr

Ostale kontakt podatke možete pronaći OVDJE.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 20. 7. 2022. 12:23

Svečana sjednica OŠ Jože Šurana Višnjan

Tradicionalna svečana sjednica OŠ Jože Šurana održana je u utorak, 21. lipnja u Palači Sinčić u Višnjanu. Ovom su prigodom učenici naše škole izveli kratku priredbu, predstavljen je pregled najzanimljivijjh aktivnosti i postignuća u školskoj godini 2021./2022. te su najbolji učenici naše škole primili zaslužene nagrade. Nagrađeni su učenici koji su postigli izvrsne rezultate na natjecanjima, zatim učenici koji su svih 8 godina prošli s odličnim uspjehom nagrađeni su nagradom Zlatno pero, a učenicom generacije proglašena je Lara Perković, učenica 8. razreda PŠ Vižinada.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 4. 7. 2022. 08:27

Školska mjuza

Osmi razred područne škole Vižinada sudjelovao je na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva u kategoriji Školska mjuza. Festival organizira udruga Opus, a pod pokroviteljstvom je Ministarstva znanosti i obrazovanja. Naši učenici osvojili su prvu nagradu s izvedbom skladbe iz 13. stoljeća Non sofre Santa Maria na flautama i udaraljkama. Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva održao se u Zagrebu u Muzeju suvremene umjetnosti u sklopu kojeg su učenici pod stručnim vodstvom pogledali izložbu Gorkog Žuvela, a imali su i organiziranu radionicu o autorskim pravima. Učenici su imali prilike vidjeti i prekrasne izvedbe svojih vršnjaka iz cijele Hrvatske.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 16. 5. 2022. 08:34

Projekt Živjeti zdravo u 1. razredu PŠ Kaštelir

U sklopu projekta Živjeti zdravo učenici 1.razred PŠ Kaštelir nagrađeni su za aktivno i uspješno provođenje projekta diplomama HZJZ-a.

Učenici 1. razreda PŠ Kaštelir istraživali su i izrađivali jela na temu važnosti zdrave prehrane. Osim u svakodnevnim aktivnostima poseban naglasak o važnosti bio je na izvannastavnoj aktivnosti Domaćinstvo gdje su djeca zaista uživala. Obilježili su i Tjedan školskog doručka kroz likovne radove djece, priređivanju zdravog obroka, vođenju tjednog plana prehrane  i istraživanju mogućnosti rađenja novog zdravog doručka. U rad su bili uključeni i roditelji na način da su kroz zadatke pratili i pružali podršku učenicima.

Aktivnim sudjelovanjem u ovakvom projektu učenici su pokazali da su na dobrom putu radeći nešto dobro za svoje zdravlje, ali i zdravlje cijele obitelji. 

Rad sa učenicima je provodila učiteljica dr.sc.Ivana Medica Ružić u suradnji sa voditeljicom doc.dr.sc. Sanjom Musić Milanović i prof.Majom Lang Morović.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Medica Ružić  datum: 11. 5. 2022. 12:47

Roditeljski sastanak-predavanje

Poštovani roditelji,

u sklopu Preventivnog programa škole pozivamo vas na zajednički roditeljski sastanak, u četvrtak 5. svibnja 2022. u 17:00 h, na kojem će se održati predavanje pod nazivom „Vršnjačko nasilje u školama“.

Predavanje će održati Robert Pavleković, policijski službenik Odjela za prevenciju Policijske uprave Istarske županije. Planirano vrijeme predavanja je 60 minuta, a održati će se u školskoj sportskoj dvorani u Matičnoj školi Višnjan.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Zović Kukurin  datum: 3. 5. 2022. 06:42

NOVA-STARA ORGANIZACIJA NASTAVE Vijest ima dokument u privitku

Hrvatski zavod za javno zdravstvo na zahtjev Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske dana 08. travnja 2022. daje PREPORUKE ZA SVE ODGOJNO-OBRAZOVNE USTANOVE:

"Uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju i značajke Omicron varijante virusa SARS-CoV-2, osim dolje navedenih osnovnih epidemioloških mjera, UKIDAJU SE SVE MJERE I PREPORUKE za sve odgojno-obrazovne ustanove od predškolskog uzrasta do visokog obrazovanja uključujući učeničke i studentske domove.

Osnovne epidemiološke mjere koje ostaju na snazi su:
1. Svakodnevno primjereno čišćenje prostorija (kao prije pandemije)
.
2. Redovito i pravilno
pranje ruku 
https://www.hzjz.hr/wpcontent/uploads/2020/03/Pranje_ruku_.pdf.

3. Prostor u kojem se boravi treba provjetravati više puta dnevno. Kad je lijepo vrijeme, preporučuje se ostaviti otvorene prozore. Klimatizacijski i ventilacijski uređaji mogu se koristiti na način da su redovito i odgovarajuće održavani.

4.
Maske nisu obavezne. Maske ne preporučujemo za djecu predškolske dobi i učenike prva četiri razreda osnovne škole. Ostali, a posebno odrasli, mogu i dalje nositi maske ako smatraju da su im potrebne, a preporučuju se svima s kroničnim bolestima koje mogu dovesti do težih oblika bolesti COVID-19 ako im zdravstveno stanje omogućuje nošenje maske."


Slijedom navedenog, od ponedjeljka 11. travnja u našoj školi ćemo prilagoditi organizaciju nastave tj. vraćamo se postupno organizaciju prije početka pandemije:

- način organiziranja prehrane učenika
- rad produženog boravka
- kabinetsku nastavu ( od 25.travnja zbog potrebe promjene rasporeda)
- komunikacija s roditeljima
- terenske nastave

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 8. 4. 2022. 15:53

Županijsko natjecanje iz informatike u našoj školi

Usprkos pandemiji koronavirusa koja još uvijek traje, 11. ožujka održano je županijsko natjecanje iz informatike u našoj Matičnoj školi u Višnjanu.

Predstavnici naše škole bili su David Dražetić i Filip Peršurić Bernobić, a njihovi mentori su bili učitelji Antonio Božić i Enis Ramadan.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 15. 3. 2022. 10:51

Školsko natjecanje iz matematike

U utorak, 15. veljače 2022., održano je školsko natjecanje iz matematike. Na natjecanju je sudjelovalo 35 učenika naše škole od četvrtog do osmog razreda i to: 14 učenika četvrtog razreda, 10 učenika petog razreda, 7 učenika šestog razreda, 4 učenika sedmog razreda i jedan učenik osmog razreda.

Na županijsko natjecanje iz matematike koje će se održati 24. ožujka u Osnovnoj školi Vidikovac Pula pozvano je trioje učenika: Petra Perhat (5.b), Karla Krajina (6.a) i Dujam Trogrlić (7.b).

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 1. 3. 2022. 18:40

Kome pripada budućnost?

"Kome pripada budućnost" naziv je intrigantnog predavanja koje je, u sklopu programa profesionalne orijentacije osmašima održao Korado Korlević. Za kraj je učenicima poručio: "Zapitajte se svaki dan kako ću doprinijeti svojim radom i djelovanjem da ovaj svijet postaje bolje mjesto".

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 28. 2. 2022. 11:08

Školsko natjecanje iz talijanskog jezika

Na školskom natjecanju iz talijanskog jezika sudjelovalo je troje učenika 8. razreda iz naše škole: učenica Đeni Ritoša iz Vižinade, mentor Ivana Poldrugo, te dvojica učenika iz Višnjana Matteo i Angelo Mladossich, mentor Tamara Pariž. Čestitamo učenicima i mentorima te im zahvaljujemo na pokazanom znanju i uloženom trudu i želimo puno uspjeha na Županijskom natjecanju koje ce se održati ove godine u Umagu 14. ožujka.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 28. 2. 2022. 08:20

Školsko natjecanje iz poznavanja hrvatskoga jezika

Školsko natjecanje iz poznavanja hrvatskoga jezika za učenike sedmih i osmih razreda održano je 17. veljače 2022. Učenici Tihana Melon, Melany Korlević i Dujam Trogrlić (MŠ Višnjan) natjecali su se u kategoriji sedmih razreda, a Paola Koraca, Ivano Đukić, Lovro Vranješ, Sergej Radivojević (PŠ Kaštelir) i Ana Marija Horvat (PŠ Vižinada) u kategoriji osmih razreda. Zahvaljujemo učenicima na uloženom trudu i pokazanom znanju, a čestitke upućujemo Ani Mariji Horvat i mentorici Ivani Poldrugo na ostvarenom rezultatu i plasmanu na županijsko natjecanje.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 27. 2. 2022. 19:26

TIA 2022 „Kaleidoskop“

U veseloj atmosferi radionica sudjelovali su učenici i roditelji na ovogodišnjem Tjednu izvannastavnih aktivnosti ispred ekrana u svojim domovima. Na dan 16.02.2022., s početkom u 17:00 sati učiteljice su počele objašnjavati zadatke, postupke izrade i potrebne materijale, te teme naših radionica. Otvoren je još jedan Tjedan izvannastavnih aktivnosti, na kojem je sudjelovalo čak 74 učenika s roditeljima, svi u online obliku. Sedam različitih tema, zanimljivi naslovi radionica, jedanaest voditeljica, šareni materijali i ideje koje oduševljavaju naše mališane od najmanjih nogu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Marina Pacenti  datum: 21. 2. 2022. 06:34

Školsko natjecanje iz tehničke kulture

Školsko natjecanje mladih tehničara održano je 2. veljače u MŠ Višnjan. Samo natjecanje sastojalo se od tri dijela: pisane provjere znanja, izrade tehničke tvorevine-praktičnog rad te predstavljanja tehničke tvorevine. Učenici su se natjecali iz dva područja tehničke kulture a to su maketarstvo i modelarstvo (5.razred) i graditeljstvo (6.razred). Zadaci  u izradi tehničkih tvorevina su bili. Preša s vijkom (vretenom)-5.razred i Moderna kuća-6.razred. Učenici su iskazali veliki trud u pripremi za natjecanje i na samom natjecanju. Zadatci su bili veoma zahtjevni, učenici su uspješno riješili sve zadane zadatke. Najuspješniji su bili Filip Ćurko i Marko Legović koji su se plasirali na županijsko natjecanje.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 20. 2. 2022. 09:23

Načelnik općine posjetio učenike osmog razreda PŠ Kaštelir

Načelnik Općine Kaštelir-Labinci Đulijano Petrović u sklopu programa profesionalne orijentacije posjetio je naše osmaše , a radosno se zadržao i s učenicima trećeg razreda koji upravo uče o svom mjestu.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 19. 2. 2022. 10:00

Školsko natjecanje iz povijesti

Školsko natjecanje iz povijesti uspješno je provedeno 7. veljače, a od četvero prijavljenih učenika čak je njih troje pozvano na županijsko natjecanje. Najbolji povjesničari naše škole su Ana Marija Horvat, Gabriel Romeo Cvitko i Daan Širola, a njihovi su mentori Valter Baldaš i Monika Zuprić. Čestitke učenicima i mentorima, i naravno puno sreće u daljnjem natjecanju :)

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 17. 2. 2022. 17:58

Školsko natjecanje iz informatike

Usprkos pandemiji koronavirusa i onlini nastavi, 4. veljače održano je školsko natjecanje iz informatike.
Naši najbolji informatičari bili su:
5. razred : Noah Bičvić, David Dražetić, Filip Peršurić Bernobić, Marciam Trogrlić, Angelo Travan
6. razred : Viktor Zaninić
7. razred : Anja Tomičić
8. razred : Antonio Hrelja i Sergej Radivojević
 
Mentori u našoj školi su učitelji Antonio Božić, Leo Juzbašić i Enis Ramadan.

Ulaskom u novo, treće desetljeće, nije se promijenila želja da to ostane najatraktivnije školsko natjecanje. I dalje se nastoji unaprijediti način njegovog odvijanja kako bi se uključio što veći broj naprednih, nadarenih i sposobnih mladih natjecatelja.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 17. 2. 2022. 16:13

KALEIDOSKOP 2022 - Tjedan izvannastavnih aktivnosti

Radionice u sklopu Tjedna Izvannastavnih aktivnosti TIA 2022 ove se godine, kao i prethodne pandemijske održavaju online, no naša ideja druženja i učenja kroz igru i dalje postoji. Radionice su osmislile učiteljice i učitelji kako bi na neformalan način pristupili ideji obrazovanja i učenja onoga što nije obuhvaćeno u planu i programu i što obogaćuje znanje učenika, budi radoznalost, kao i želju za daljnjim istraživanjem.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 15. 2. 2022. 16:59

Školsko natjecanje iz geografije

U petak, 28. siječnja održano je školsko natjecanje iz geografije. Sudjelovalo je 20 učenika od petog do osmog razreda. Na županijsku razinu plasirali su se:

  • u kategoriji 6. razreda učenice Anamaria Majkus, Karla Krajina i Laura Černjul (mentorica Katja Sirotić)
  • u kategoriji 7. razreda učenici Dujam Trogrlić i Melany Korlević (mentorica Andrea Deković)
  • u kategoriji 8. razreda učenik Gabriel Romeo Cvitko (mentor Valter Baldaš)

Županijsko natjecanje održati će se 7. ožujka 2022. u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu u Puli. Želimo mnogo sreće našim učenicima!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 10. 2. 2022. 08:57

Obavijest za roditelje- samotestiranje učenika Vijest ima dokument u privitku

Ministarstvo znanosti i obrazovanja razradilo je u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama. Uvjet za ukidanje samoizolacije je provođenje redovitoga dobrovoljnog „samotestiranja“ učenika.

Provođenjem mjere redovitog samotestiranja učenika u potpunosti bi se ukinula obveza samoizolacije za učenike koji su u školi ili izvan nje bili u kontaktu sa zaraženom osobom, a nemaju simptome bolesti i imali su negativan rezultat testa, čime bi se povećalo praćenje nastave uživo u prostorijama škole.

Škola testove preuzima u petak, 11.veljače a prvo testiranje je potrebno izvršiti 14. veljače (ponedjeljak), kako bi učenici koji su pozitivni na kućnom testu ostali kući.
Detalji su napisani u Obavijesti za roditelje koja je prilogu.
Upute o uporabi testa i karakteristike testa se nalaze u prilogu. Način korištenja i intepretiranja rezultata samotestiranja možete pogledati u video uputma ovdje

Sve detalje distribucije testova do vas, dobit ćete kroz sustav komunikacije kojeg imate sa razrednikom/icom u što kraćem roku.

Testiranje učenika je na dobrovoljnoj osnovi te roditelj može uskratiti pristanak i ne preuzeti testove. U prilogu je Izjava o uskrati suglasnosti o preuzimanju i vršenju samotestiranja učenika koju ako roditelj želi može popuniti i poslati školi.

Škola neće vršiti uvid u istinitost dostavljenih podataka razredniku/ici o izvršenom smaotestiranju ili rezultatima samotestiranja nego prepuštamo roditeljima da odgovorno brinu o svom djetetu kao i do sada.

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 9. 2. 2022. 14:30

SUFINANCIRANJE PREHRANE UČENIKA Vijest ima dokument u privitku

Obavještavamo vas kako će se i ove školske godine provoditi projekt sufinanciranja školske prehrane.  Sufinancirati će se troškovi prehrane u drugom polugodištu školske godine 2021./2022., dok će se troškovi prvog polugodišta školske godine 2021./2022. sufinancirati ovisno o raspoloživim financijskim sredstvima na računu Zaklade „Hrvatska za djecu“, a sve u skladu s Financijskim planom za 2022. godinu.

Sufinancira se školski obrok po djetetu u iznosu od 5,50 kn (riječima: pet kuna i pedeset lipa) po nastavnom danu za školsku godinu 2021./2022.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 26. 1. 2022. 08:05

Epidemiološke mjere koje se primjenjuju od 10.1.2022.-NOVO

Na stranicama HZJZ su objavljene dopunjene upute po kojim škole u suradnji s epidemiološkom službom postupaju:
- algoritam postupanja
- postupanje s oboljelim i određivanje samoizolacije

Zbog čestih upita roditelja i problema zbog nepostupanja po važnom dijelu iz upute naglašavamo da
"....Ukoliko nije moguće izdvojiti mlađe (vrtićko) ili starije školsko dijete od osobe u samoizolaciji, to podrazumijeva da ni to drugo dijete ne ide u vrtić, odnosno školu te da ono ni fizički ne smije komunicirati s drugim ukućanima, prijateljima ili rodbinom kroz vrijeme samoizolacije."

 

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 20. 1. 2022. 11:34

Online čestitke zbora naše škole

Zbor OŠ Jože Šurana Višnjan pripremio je za vas:
- U se vrijeme godišta

- Sretna Nova godina

  :: opširnije :: 


objavio: Tina Pajdaš  datum: 27. 12. 2021. 08:36

I to smo radili!

Stiže nam kraj  prvog polugodištaosjećamo ugodan miris blagdana u zraku i, kao što je to običaj, veselimo se pokazati sve što smo vrijedno pripremali u nadi da ćemo moći održati nastup uživo. 
ove smo godineneplaniranoiz klupa prebačeni u svoje domove. 

Stoga smo se prilagodili i odlučili pokušati donijeti "iz daljinetračak našeg truda - od rujna vrijedno stvaramocrtamopjevamoplešemogradimo... 

Nadamo se da smo uspjeli postići naš cilj u ove daneunijeti radost i veselje!  

                        

Svima želimo sretne blagdane i uspješnu 2022. godinu! 

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 22. 12. 2021. 06:59

Pjevaj, sviraj, pleši - The Beatles šestog razreda PŠ Vižinada

U sklopu eTwinning projekta Pjevaj, sviraj, pleši - The Beatles učenici 6. razreda PŠ Vižinada su istraživali na koji način su Beatlesi svojim obožavateljima čestitali Božić i Novu godinu. Saznali su da je slavna skupina osim pisama slala i ploče sa snimljenim glasovnim čestitkama i pjesmom. Mi nismo mogli snimiti ploču, ali smo snimili naše pozdrave i pjesmu baš kao i slavni Beatlesi. Pogledajte OVDJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Tina Pajdaš  datum: 18. 12. 2021. 10:23

Obavijest organizacija nastave od 17.prosinca 2021- do 23.prosinca 2021.g.

Temeljem članka 76. Statuta OSNOVNE ŠKOLE JOŽE ŠURANA VIŠNJAN u skladu s dokumentom Ministarstva znanosti i obrazovanja „Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19“, odobrenja osnivača i Stožera Civilne zaštite Istarske županije donio sam odluku o promjeni modela izvođenja nastave

kojom se u periodu od 17. do 23. prosinca 2021. godine za učenike naše škole mijenja sadašnji Model A-nastava u školi u Model C-nastava na daljinu.

Nastava na daljinu će se odvijati:
-u realnom vremenu
-pomoću aplikacije Teams (videokonferencija)
-prema važećem rasporedu sati.

Odluka se donosi nakon povećanog broja zaraženih učenika i izricanja mjere samoizolacije kao i zbog povećanog broja samoizolacije učitelja te nemogućnosti organiziranja nastave u živo.

 

Ravnatelj škole:
Predrag Brkić, prof.

  :: opširnije :: 


objavio: Iris Čendak  datum: 17. 12. 2021. 09:18

Beatlemanija u PŠ Vižinada

„Ne neko dijete, već svako dijete ima pravo na glazbenu kulturu” poruka je poznate glazbene pedagoginje Elly Bašić. Inspirirana porukom, profesorica Ana Mikić, osmislila je projekt Pjevaj, sviraj, pleši – The Beatles koji se trenutno provodi kroz pedesetak osnovnih, srednjih škola i dječjih vrtića kao zajednički eTwinning projekt. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tina Pajdaš  datum: 7. 12. 2021. 07:57

Organizacija nastave od 8. studenog 2021.godine Vijest ima dokument u privitku

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je 5. 11. 2021. DOPUNU Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije bolesti COVID-19 vezano uz rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj 2021./2022. godini.

Trenutna epidemiološka situacija u školi je dobra ( prisutnost zaraze nije vezana uz školu jer učenici nisu bili na nastavi u školi), ali ju vrlo odgovorno pratimo te ćemo uz suradnju s epidemiološkom službom reagirati po potrebi.

Iz navedenih uputa HZJZ  proizlazi obveza nošenja maske u sljedećim situacijama:

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 6. 11. 2021. 21:40

Najava kino predstave za učenike u Kašteliru Vijest ima dokument u privitku

Kino Istra – Cinema Istria (Movies in Motion) je dio EU projekta „Kina kao inovativna središta kulture lokalne zajednice“. Projektom se potiču inicijative koje kroz inventivne načine stvaranja kulturnih središta oko kina, prije svega u mjestima koja nemaju redovnog kino-programa, populariziraju kino prikazivanje i potiču razvoj kulturne publike.

18.rujna 2021. (subota)u 19h

Avanture obitelji Bigfoot,
r. Ben Stassen, Jeremy Degruson
2020., Belgija, 89'

Nekoliko mjeseci nakon njihovog ponovnog susreta, životinje i ljudi žive sretno, a Adam se polako navikava na svoje nove moći. Sve dok ih njegov otac ponovo ne odluči napustiti kako bi spasio dolinu prljavih poslova naftne tvrtke X Tract. Shelly, Adam, Wilbur i Trapper odluče krenuti za njim i istražiti što se zapravo tamo događa.

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 15. 9. 2021. 09:34

"Narančaste" radionice za učenike

Teatar Naranča organizira 10 online dramskih radionica za djecu od 5. do 8. razreda.
Radionice se počinju održavati u listopadu. Radionice za djecu-"Online Narančaste Radionice "su besplatne i provode se u sklopu istoimenog ESF projekta kojim se želi djeci i mladima iz manjih gradova i općina omogućiti pristup radu sa stručnim voditeljima, kroz online glumačke i lutkarske radionice a čiji je cilj razvijanje socijalnih i kreativnih vještina i znanja koja će doprinijeti socijalnom uključivanju djece i mladih.

Opis projekta i radionica možete pročitati OVDJE.

Roditelj-učenik se treba javiti razrednici/ku do 15. rujna kako bismo prijavili učenike. Podatci koje treba škola:
1. Ime prezime učenika,
2. razred koji pohađa učenik,
3. radionica za koju su zainteresirani i
4. e-mail roditelja.

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 7. 9. 2021. 11:13

Red vožnje autobusa

Red vožnje školskih autobusa možete pogledati OVDJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 2. 9. 2021. 19:29

Organizacija nastave na početku školske 2021./22. godine

Dragi učenici, poštovani roditelji, na početku nove školske 2021./22. godine dajemo nekoliko obavijesti vezanih uz početak nastave

Organizacija rada prvi nastavni dan

Prvi nastavni dan u školskoj 2021./22. godini je 6. rujna (ponedjeljak) u 8.00 sati. Nastava će biti organizirana po dijelom izmijenjenom rasporedu za taj dan, tako da će prva dva sata učenici imati Sat razrednika, a ostale sate prema rasporedu za ponedjeljak odjeljenja koje pohađa učenik. Učenici 1. razreda će imati samo 4 školska sata.
Raspored sati za učenike je objavljen na Edupage stranici škole.

Učenici od drugog do osmog razreda rasporedu sati mogu pristupiti prema objavljenim uputama na web stranici škole, a učenici 1. razreda do dobivanja korisničkih imena raspored će dobiti putem viber grupe od razrednice ili tiskan.

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 2. 9. 2021. 18:27

Ljetna škola u Kašteliru Vijest ima dokument u privitku

Nakon prošlogodišnjeg vrlo uspješnog prvog izdanja, u kolovozu ove godine održat će se druga po redu Ljetna škola u Kašteliru.

Na prijave za ljetnu školu koja će se održati od 23. kolovoza do 3. rujna, pozivaju se mali Kaštelirci, prošlogodišnji prvaši, drugaši i trećaši.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Tumpić  datum: 30. 7. 2021. 08:08
» Arhiva naših vijesti    
 METEOROLOŠKA  POSTAJA OŠ JOŽE ŠURANA VIŠNJAN - DETALJNIJE -

---------------------------------

ONLINE RASPORED SATI

---------------------------------

GALERIJA TIA


Anketa
Koliko često posjećuješ web stranicu škole?
Raspored zvona
Redni broj sata Početak Završetak
1. 8:00 8:45
2. 8:50 9:35
Veliki odmor 9:35 9:50
3. 9:50 10:35
Veliki odmor 10:35 10:50
4. 10:50 11:35
5. 11:40 12:25
6. 12:30 13:15
7. 13:20 14:05

 

 


« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju