preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

Slikovni rezultat za facebook

Ispis statistike od 6. 10. 2011.

Ukupno: 944141
Ovaj mjesec: 2118
Ovaj tjedan: 580
Danas: 159

 

gledajHrvatsku
live video streaming

Zvjezdarnica
11.12.2018. 08:08
Helix - suza u svijetu koji umire
Na udaljenosti od 700 svjetlosnih godina Helix je najbliža otkrivena planetarna maglica. Začudo, iako najbliža, nije prva otkrivena.

Carnet
12.12.2018. 12:35
Prijavite rad na stručnoj konferenciji Srce DEI 2019
Pozivamo vas da prijavite rezultate svojeg rada, ideju ili prijedloge iz nekog od navedenih tematskih područja na konferenciji Srce DEI 2019: "Povezivanje, komunikacija, suradnja" koja će se održati 1. i 2. travnja 2019. godine u Zagrebu.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Znanost
12.12.2018. 08:13
Ovaj smartfon s baterijom od 10.000 mAh košta $99,99, a možeš ga dobiti i besplatno!
Koja vam osobina mobilnog telefona najviše treba, ali onako iskreno? Jak procesor? Veliki ekran? NFC? Ako ćemo vjerovati istraživanjima, korisnici mobitela sve ove svjetlucave, blještave stvari guraju u stranu, na prvo mjesto stavljajući autonomiju. Ne bi bilo loše da baterija traje barem malo duže, zar ne? Budući da se još nije smislilo kako iz postojećih […]

Ekologija
30.11.2018.
Tekstilna industrija i njezin utjecaj na okoliš
Opće je poznato da svaki potrošački proizvod na ovaj ili onaj način utječe na okoliš. Međutim, prosječan potrošač nije svjestan i ne zna koji proizvod ima manje ili više utjecaja na životnu sredinu nego drugi. Bilo koji proizvod koji se proizvodi, koristi ili uklanja na način koji značajno smanjuje štetu zagađenja životne sredine, može se smatrati ekološki prihvatljivim.

V I J E S T I

Posjet učenika iz OŠ Sv Lovreč

Nastavljajući prošlogodišnju suradnju i ove godine smo u Mjesecu borbe protiv ovisnosti ugostili osmaše iz Osnovne škole Joakima Rakovca iz Svetog Lovreča. Zanimljivim prezentacijama o pušenju, drogi, alkoholu, kockanju i ovisnosti o internetu zainteresirali su učenike šestog, sedmog i osmog razreda u Vižinadi te su, u prijateljskom ozračju, zajednički poslali poruku o važnosti zdravih životnih izbora.

Za kraj, zabavili smo se i zapjevali uz našeg klavirista, učenika sedmog razreda Samuela Dobrilovića.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Zović Kukurin Nataša Velenik  datum: 10. 12. 2018. 12:45

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti

Djelatnica Odjela prevencije Policijske uprave Pula, defektologinja i socijalna pedagoginja Vesna Lončar Brnadić, održala je u četvrtak, 6.12. radionicu za učenike sedmog razreda s temom: ”Nasilje na društvenim mrežama, posljedice i zakonska regulativa.” Posebno je naglasila kakvo je to primjereno ponašanje na internetu i kako se zaštititi od neprimjerenih ponašanja. Istaknute su i zakonske odredbe vezane uz vršnjačko nasilje. “ Koristimo sve što nam pruža internet i digitalno doba, ali činimo to odgovorno” - poruka je završetka radionice.

U popodnevnim satima gospođa Vesna je održala predavanje za  roditelje u kojem je posebno istaknula potrebu, važnost i odgovornost roditelja u nadzoru aktivnosti djece na internetu.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Zović Kukurin Nataša Velenik  datum: 10. 12. 2018. 12:41

MED HRVATSKIH PČELINJAKA U NAŠOJ ŠKOLI

Ministarstvo poljoprivrede započelo je provedbu Programa školskog mednog dana i promociju meda hrvatskih pčelinjaka u osnovnim školama. Cilj Programa je potaknuti i educirati djecu i njihove roditelje o važnosti konzumiranja meda. U više od 800 osnovnih škola u Hrvatskoj 7. prosinca održava  se medni dan. I naši su prvašići dobili staklenku meda hrvatskih pčelara te na taj način učili o važnosti meda i njegovog uključivanja u prehranu.

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 7. 12. 2018. 12:40

Večer matematike

Prvog četvrtka u prosinu već četvrtu godinu za redom, u sve tri naše škole održana je Večer matematike. U ugodnoj i opuštenoj atmosferi učenici su se kroz igru natjecali protiv svojih roditelja, baka ili djedova.

  :: opširnije :: 


objavio: Martina Fabijan Schüller  datum: 6. 12. 2018. 20:24

Kuća Djeda Mraza u Kašteliru

U srijedu, 5. prosinca u 17,00 sati svečano je otvorena Kuća Djeda Mraza u Kašteliru. Učenici od prvog do četvrtog razreda naše područne škole upriličili su pjesme, recitacije i ples te razveselili Baku Mraz, patuljke i mnoge sugrađane. 

  :: opširnije :: 


objavio: Sabina Petrović  datum: 6. 12. 2018. 12:17

Profesionalna orijentacija učenika osmih razreda

I ove godine učenici osmih razreda sudjeluju u programu profesionalne orijentacije s ciljem upućivanja učenika u različita zanimanja i olakšavanja izbora srednje škole. U petak, 30. studenog ugostili smo volontera-predavača Vanju Brčića, IT department managera Liburnija Riviera Hoteli d.d. koji se i ove godine odazvao našem pozivu. S učenicima osmih razreda Vanja je razgovarao o poslovima vezanim uz informatizaciju društva te naglasio potrebu cjeloživotnog i svakodnevnog učenja i izvan formalnih oblika obrazovanja. Posebno se osvrnuo na posao programera koje u proteklih desetak godina bilježi stalan rast te je u vrhu  najtraženijih i jako dobro plaćenih zanimanja.

 Zahvaljujemo Vanji na zanimljivom i poticajnom predavanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Zović Kukurin Nataša Velenik  datum: 4. 12. 2018. 10:23

Boje izbora

Učenici naše škole uključili su se u likovni natječaj za osnovne škole Istre na temu Boje izbora  kojim koordinira OŠ Poreč u suradnji s Centrom za pružanje usluga u zajednici Zdravi grad Poreč. Natječaj se provodi u sklopu projekta Moj izbor je zdrav život čiji je cilj preventivno  djelovanje i promocija zdravih životnih izbora kroz školu. Odabrani likovni radovi  predstavljeni su na likovnoj izložbi u Pučkom otvorenom učilištu, a među njima je i rad učenika 6.razreda PŠ Kaštelir Marina Kristića, mentorice Marine Pacenti, učiteljice likovne kulture.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Zović Kukurin Nataša Velenik  datum: 4. 12. 2018. 09:35

Volonteri predavači u posjetu OŠ Lovreč

U ponedjeljak, 26.11. učenice 7. razreda Sonja, Ema, Natalija i Stela gostovale su u OŠ Lovreč sa prezentacijom  “Važnost razvrstavanja i recikliranja otpada “. Vrlo pažljivo slušali su ih učenici četvrtog i petog razreda , a osobito zabavno bilo je u natjecateljskom dijelu u kojem su učenici provjeravali znanje putem kviza koje su  djevojke osmislile u web alatu Kahoot.  Ubrzo očekujemo u našoj školi učenike osmog razreda iz Lovreča i time nastavljamo suradnju započetu prošle školske godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Zović Kukurin Nataša Velenik  datum: 28. 11. 2018. 11:29

Pričopričalice

Pratimo i dalje Pričopričalice. Naše četvrtašice Magdalena i Leona čitale su predškolcima u Vižinadi knjigu Mladena Kušeca: Priča o neurednom razredu. Nakon razgovora o tome je li bolje biti uredan ili neuredan Margareta i Leona pripremile su zadatke u kojima su naši predškolci vježbali pisati slovo N i U, a u crtačkom dijelu oslikavali su urednu i neurednu sobu.  Tesa i Ariana podijelile su s višnjanskim predškolcima tajnu najboljih prijateljica , a oni su zauzvrat naučili slovo P i nacrtali svog najboljeg prijatelja/prijateljicu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 28. 11. 2018. 11:23

OBAVIJEST-Sufinanciranja troškova školske prehrane za djecu u potrebi

Obavještavamo Vas kako Zaklada ''Hrvatska za djecu'' ima najavu od Upravnog odbora Zaklade o potencijalnom provođenju projekta sufinanciranja troškova školske prehrane za djecu u potrebi u osnovnim školama za drugo polugodište 2018./2019. školske godine. 

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 26. 11. 2018. 12:45

Terenska nastava iz talijanskog jezika

Učenici 6. i 7. razreda iz Višnjana, Vižinade i Kaštelira prisustvovali su u petak, 16. studenog terenskoj nastavi iz talijanskog jezika. Posjetili smo regiju Veneto i Lombardiju u Italiji, točnije gradove Sirmione i Veronu te Safari park Natura Viva. Dolaskom u Sirmione imali smo priliku ući u dvorac Scaligero te se prošetati njegovim zidinama, nakon čega je uslijedila brza i nezaboravna vožnja gliserima na Lago di Garda. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Kristina Blažević  datum: 19. 11. 2018. 13:04

Dan sjećanja

Danas smo obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara. Članovi Vijeća učenika u ime svojih su razreda ispred škole ostavili upaljene lampione, a na nastavi povijesti učenici su uredili pano prigodnim fotografijama.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 16. 11. 2018. 12:25

Svjetski dan tolerancije

Međunarodni dan tolerancije obilježava se 16. studenog. To je dan u kojem iznova promičemo poštovanje, prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti u našim svjetskim kulturama, toleranciju kao našu formu izražavanja i način da budemo ljudi. Povodom ovog dana našu su školu posjetili štićenici Doma za odrasle osobe Motovun sa svojim Domskim bendom, i uveselili nas veselom izvedbom domaćih i svjetskih hitova. Nakon nastupa u Višnjanu, bend se uputio i u naše Područne škole Kaštelir i Vižinada.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 15. 11. 2018. 10:17

Šah u školi

Potičući suradnju roditelja i škole u ponedjeljak, 12.11. ugostili smo u šestom razredu gospodina Jakuba Mrkaljevića. Poklonici šaha u tom razredu došli su na ideju da organiziraju božićni šahovski turnir te su pozvali gospodina Jakuba kao pasioniranog šahista, člana šahovskog kluba Vladimir Gortan iz Poreča. Zanimljivim predavanjem o šahu kao igri koja nadahnjuje, upoznao je naše učenike s osnovama igre, uputio ih u tajne otvaranja partije šaha te važnosti držanja tempa igre i koncentracije. Zbog zahtjevnosti igranja šaha posebno je naglasio i dobru fizičku pripremljenost.

Zahvaljujemo gospodinu Jakubu na dolasku i vjerujemo da će se odazvati našem pozivu da bude sudac na šahovskom turniru.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Sanja Zović Kukurin  datum: 14. 11. 2018. 09:52

Potraga za blagom Istre - 2. dio

Nakon nonića danas su nas u sklopu projekta Potraga za blagom Istre posjetile i none učenica Lee Šabić (Antonia Šabić), Impreze Legović (Danijela Legović), Mie Poldrugovac (Marija Kocijančić) i Lane Ružić (Danica Ružić). Svaka je nona donijela obiteljski recept i sastojke za izradu tradicionalnih istarskih slastica. Učenici su mjesili kroštule (fjoke), paštine, fritule i žbiriće. Sonja Legović i Danijela Manarin Horvat ispekle su jela kojima smo počastili roditelje. Svaka grupa učenika izrađivala je jednu vrstu jela uz vodstvo veselih nona. Na radionici smo razgovarali na čakavskom narječju njegujući tradicionalni govor Istre.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Sabina Petrović  datum: 13. 11. 2018. 09:17

Plastična operacija uspjela!!!

Učenici Područne škole Kaštelir uprizorili su za svoje vršnjake Osnovne škole Milana Šorge u Oprtlju mjuzikl Operacija plastika. Trinaest učenika predstavilo je plesom, pjevanjem i glumom probleme odrastanja, ljubavi i prijateljstva.

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 8. 11. 2018. 20:51

Potraga za blagom Istre

U sklopu projekta Potraga za blagom Istre, posjetili su nas djedovi Erika Petrovića (Lino Petrović) i Lee Šabić (Janko Legović). Pripovijedali su o svom djetinjstvu, običajima i igrama koje su igrali. Opisali su nam kako je izgledala njihova škola, kakva im je bila učiteljica, iz kakvih su knjiga učili te koje su vještine stjecali. Djedovi su demonstrirali razne igre koje su igrali na paši (kafe, kolo). Učenici su postavljali mnogobrojna pitanja na koja su djedovi rado odgovarali prisjećajući se svojeg djetinjstva i mladosti.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Sabina Petrović  datum: 8. 11. 2018. 09:15

Šumske igre na Ćićariji

Učenici 6. razreda iz Kaštelira i Vižinade sudjelovali su u srijedu 31. listopada u radionicama na Ćićariji u Speleo kući u Vodicama koje je organizirala udruga Modelna šuma „Sliv rijeke Mirne“. 

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 5. 11. 2018. 11:15

Obrada lektire Mali princ u PŠ Kaštelir

Danas je gošća 8. razreda u Kašteliru bila pedagoginja Sanja. Pozvali smo je da s njom podijelimo scenske improvizacije na temelju lektirnog djela „Mali princ“ Antoina de Saint Exuperyja. Uvijek rado čitana knjiga pomaže nam da pri odrastanju shvatimo neke od bitnih stvari u životu, npr: Govor je izvor svih nesporazuma ili Samo se srcem dobro vidi ili … Odrastajući shvaćamo da nije bitno što je pisac htio reći već kako smo kroz neku knjigu pronašli sebe, svoja iskustva koja smo stekli ili ih još trebamo steći. Na taj način gradimo dobre čitatelje (i ljude) u sebi.

  :: opširnije :: 


objavio: Jadranka Lukić Nataša Velenik  datum: 30. 10. 2018. 13:18

Mjesec hrvatske knjige

I ove godine u listopadu obilježavamo Mjesec hrvatske knjige, pa su tako i aktivnosti naše školske knjižnice usmjerene ka promicanju knjige i čitanja. Četvrtaši su izrađivali bookmarke za svoje vršnjake u Hong Kongu, pedagoginja je s Pričopričalicama uveseljevala mališane u vrtiću, posjetio nas je dječji pisac Jadranko Bitenc, a put do knjižnice jedno je jutro samo osvanuo u novom ruhu :) Sljedeći tjedan PŠ Kaštelir ugostiti će pripovjedačicu Margaretu Perišić.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 22. 10. 2018. 13:08

Dan jabuka

Tradicija održavanja Dana jabuka 20. listopada započela je 1990. u Londonu i ubrzo se proširila po cijelom svijetu s ciljem ukazivanja na važnost jabuke u zdravlju i prehrani ljudi.

No kako povezati matematiku i Dan jabuka?  Znaju to učenici 4.razreda PŠ Vižinada i njihova učiteljica Jelena koji su, pažljivo mjereći, važući i kuhajući namirnice, napravili ukusan kolač od jabuka. Degustirajući kolač, četvrti nas je razred podsjetio na važnost konzumiranja jabuke u svakodnevnoj prehrani te potrebu promicanja njenih zdravstvenih kvaliteta.

Zato, ako već niste, pojedite jabuku!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Sanja Zović Kukurin  datum: 20. 10. 2018. 10:12

Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

U petak, 19. listopada Područnu školu Kaštelir posjetili su učenici Turističko – ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča. Pod vodstvom profesorice Klaudije, učenici smjera hotelijersko–turističkog tehničara i slastičara prezentirali su nam povijest nastanka kruha. Nakon prezentacije uživali smo u ukusnim slasticama.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Karmen Legović Mekiš  datum: 19. 10. 2018. 09:40

Dan kravate

Predstavnici Vijeća učenika pozvali su sve učenike i učitelje da danas, u četvrtak 18.10. svi dođu u školu s kravatom ili maramom jer "možda i moja kravata može postati Kroata" (u nastavku tekst Kako je kravata dobila ime).

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Zović Kukurin Nataša Velenik  datum: 18. 10. 2018. 11:11

Konstituirajuća sjednica Vijeća učenika škole

U srijedu, 10. listopada 2018. u MŠ Višnjan održana je konstituirajuća sjednica Vijeća učenika škole. Sjednici su prisustvovali  predstavnici učenika svih triju škola, ravnatelj i pedagoginja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Sanja Zović Kukurin  datum: 11. 10. 2018. 11:50

Inin Zeleni pojas odabrao projekt „Solarni svijet“

Naš projekt „Solarni svijet“ odabran je u sklopu programa Zeleni pojas – natječaja za sufinanciranje projekata u području zaštite okoliša i prirode 2018. u organizaciji Ine  (www.ina.hr/zelenipojas ).

 

U sklopu projekta, u našem Višnjanu, mjestu s velikim brojem sunčanih dana, kod učenika i stanovnika želimo osvijestiti solarni potencijal našeg mjesta i raznovrsnost uporabe solarne energije.

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 11. 10. 2018. 06:38

Pričopričalice

U Dječjem tjednu krenuli su iz naše škole u vrtiće Pričopričalice. Učenici četvrtih razreda će u vrtićima i školskim prostorima djeci predškolskog uzrasta pričati ili čitati priče i na taj način ukazati našim budućim prvašima na važnost čitanja ali i ljepotu pisane riječi koja nas vodi u neke maštovite svjetove.

Tijekom cijele školske godine naši će četvrtaši - volonteri kazivati priče, a predškolci će crtati,  učiti poneka slova i stvarati svoje slikovnice. Pa krenimo u avanturu sa Pričopričalicama...

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Sanja Zović Kukurin  datum: 10. 10. 2018. 09:32

Svjetski dan učitelja

Svjetski dan učitelja obilježava se 5. listopada od 1994. godine kada ga je proglasio UNESCO želeći ukazati na važnost Preporuke o statusu učitelja, potpisane istoga datuma 1966. godine. Preporuka iz 1966. godine predstavlja glavni referentni okvir za rješavanje prava i odgovornosti nastavnika na globalnoj razini.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 5. 10. 2018. 10:53

Recimo NE nasilju

U sklopu Preventivnog programa nenasilja, pedagoginja je sa učenicima sedmih razreda  škole odradila radionicu o vrijednostima kao temeljem ljudske motivacije, putokazima ponašanja, nečime po čemu vrednujemo sebe i svoju okolinu, otkrivamo tko smo i čemu težimo ….

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Sanja Zović Kukurin  datum: 5. 10. 2018. 10:01

Zdravstvena zaštita učenika

U sklopu programa zdravstvene zaštite učenika , viša medicinska sestra Andrea Radolović održala  je učenicima prvog razreda MŠ Višnjan predavanje o higijeni. Objasnivši pojam i važnost higijene u svakodnevnom životu, posebnu pažnju posvetila je higijeni ruku kao jednostavnog načina sprječavanja širenja mnogih zaraznih bolesti.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Zović Kukurin Nataša Velenik  datum: 24. 9. 2018. 09:27

Rovinjski vremeplov

U srijedu 19. rujna učenici šestih i sedmih razreda naše škole u  popodnevnim satima zaputili su se u Rovinj. Prvo što su imali priliku vidjeti vrhunska su ostvarenja Warhola, Lichtensteina, Chamberlaina, Wesselmanna, Rosenquista i Rauschenberga. Američki pop- art u našoj blizini. Naša vodičkinja Nataša objasnila nam je tehnike, način razmišljanja tadašnjih umjetnika, kako funkcionira svijet umjetnosti i konzumerizma u drugoj polovici 20 stoljeća.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Tina Pajdaš  datum: 21. 9. 2018. 07:47

RASPORED SATI ZA UČENIKE Vijest ima dokument u privitku

Raspored sati za učenike  je objavljen. Upute za pristup rasporedu se nalaze OVDJE.

Zbog zaštite osobnih podataka, online rasporedu sati (desktop i/ili mobilna verzija) ne možete pristupiti bez korisničkih podataka koje ste dobili na vašu mail adresu.  (Carnet mail adresa učenika je oblika ime.prezime@skole.hr).
 

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 10. 9. 2018. 22:41

NOVA ŠKOLSKA GODINA

Nova školska godina započela intoniranjem himni Lijepe naše i Krasna zemljo i pozdravima dobrodošlice koje su izrekli učenici predmetne nastave. Nakon učenika, uspješan početak godine poželjele su i učiteljice prvog razreda Davorka Travan u Višnjanu, Ozrenka Anđelić u Kašteliru i Irena Ivančić u Vižinadi. U svakoj od škola prvašiće su dočekali na klupama prigodni pokloni koje su pripremili i  Škole i Općine.

Na prvom školskom satu, učiteljice prvog razreda su s roditeljima održale kratak sastanak, upoznale ih planom rada i naglasile velik značaj roditelja u prvim danima školskih obveza njihove djece.

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 9. 9. 2018. 08:39

Hrvatski olimpijski dan

Na dan osnutka Hrvatskog olimpijskog odbora, 10. rujna širom  se zemlje organizacijom brojnih sportsko-rekreativnih događaja ukazuje na njegova tri cilja: masovnije uključivanje građana u razne oblike sportskih aktivnosti i podizanje svijesti o važnosti redovnog bavljenja tjelovježbenim aktivnostima, razvijanje svijesti o ulozi sporta u službi društva, te edukacija mladih o olimpijskom pokretu i njegovom značaju u svijetu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 7. 9. 2018. 10:35
» Arhiva naših vijesti    
 


---------------------------------

METEOROLOŠKA  POSTAJA OŠ JOŽE ŠURANA VIŠNJAN - DETALJNIJE -

---------------------------------

ONLINE RASPORED SATI

---------------------------------

GALERIJA TIA


Anketa
Koliko često posjećuješ web stranicu škole?Na današnji dan
11.12.2018. 09:52
11. prosinca - Svjetski dan UNICEF-a
Generalna skupština Ujedinjenih naroda, 11. prosinca 1946. godine osnovala je organizaciju za pomoć djeci – UNICEF (United Nations Children's Fund). Nastao je s ciljem pružanja pomoći djeci poslijeratne Europe. Danas je najveći dio napora UNICEF-a je usmjeren na djecu u zemljama u razvoju.

11.12.2018. 09:50
11. prosinca - Međunarodni dan planina
Međunarodni dan planina obilježava se od 2003. godine s ciljem upoznavanja šire javnosti s planinskim područjima, njihovim vrijednostima i problemima. Ovogodišnji Međunarodni dan planina posvećen je planinama i šumama. Cilj mu je povećati svijest javnosti o važnosti planinskih šuma te uloge koju one imaju kao i njihovog utjecaja na mjere prilagođavanja klimatskim promjenama.

10.12.2018. 14:04
10. prosinca - Dan ljudskih prava
Dan ljudskih prava obilježava se 10. prosinca, na dan kada je 1948. godine potpisana Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima i po prvi puta u povijesti čovječanstva priznato pravo svih ljudi na “život, slobodu i sigurnost - bez ikakvih razlika”.


Raspored zvona
Redni broj sata Početak Završetak
1. 8:00 8:45
2. 8:50 9:35
Veliki odmor 9:35 9:50
3. 9:50 10:35
Veliki odmor 10:35 10:50
4. 10:50 11:35
5. 11:40 12:25
6. 12:30 13:15
7. 13:20 14:05

 


« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju