preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Webmail

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 10. 2011.

Ukupno: 919450
Ovaj mjesec: 1789
Ovaj tjedan: 455
Danas: 4

Zvjezdarnica
17.07.2018. 08:12
Od Baikonura do ISS-a za manje od četiri sata
Progress MS-09 uspješno spojen sa ISS-om. Proradila je superbrza shema lansiranja-spajanja Progressa sa ISS.

Carnet
18.07.2018. 11:05
Svečano potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)
18. 7. 2018. ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak, dr. sc. Zoran Bekić, ravnatelj Srca i Tomislav Petric, ravnatelj SAFU-a potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt ,,Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO)".

Hrčak
20.07.2018. 00:26
Arti musices : hrvatski muzikološki zbornik, Vol.49 No.1
Izdano: Srpanj 2018.

19.07.2018. 15:51
Javni bilježnik : Javni bilježnik, Vol.21 No.44
Izdano: Studeni 2017.

Biologija
08.05.2018. 13:00
Šest jednogodišnjih bjeloglavih supova pušteno natrag u prirodu
Plavnik, Kvarneri‡, Kruna, Nevera, Jadran i Pavlomir, koji su prošle godine prona‘eni kao ozlije‘eni pti‡i, poletjeli su kvarnerskim nebom, zahvaljuju‡i djelatnicima Javne ustanove Priroda, zagrebačkog Zoološkog vrta i udruge BIOM.  

Znanost
19.07.2018. 17:50
Nakon15 godina Skype uvodi zanimljivu značajku
Priznajte da ste oduvijek htjeli snimati Skype razgovore

Ekologija
14.07.2018.
Što su ekološke boje i zbog čega su važne za okoliš
Ako želite da postanete dio "zelenog pokreta" i da svojim djelovanjem pozitivno utječete na svoju životnu sredinu, srećom pa to više ne znači da morate da žrtvujete boje i kvalitet farbe koju koristite, pošto danas postoji odličan izbor ekoloških farbi koje pritom dolaze i u predivnim bojama.

Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
V I J E S T I

Termini potpisivanja prijavnica s listom prioriteta prijavljenih obrazovnih programa Vijest ima dokument u privitku

Za kandidate završnoga razreda osnovnih škola iz obrazovnoga sustava Republike Hrvatske prijavnicu iz sustava ispisuje njihov razrednik. Prijavnica je obrazac koji sadrži konačnu listu prijavljenih obrazovnih programa, poredanih po prioritetima. Kandidat i roditelj/skrbnik zatim potpisuju prijavnicu čime potvrđuju listu prioriteta odnosno odabir kandidata

Potpisivanje prijavnice s listom prioriteta prijavljenih obrazovnih programa za učenike osmih razreda održat će se u terminima:

Učenici osmih razreda iz Vižinade i Višnjana - 10.07.2018. od 14,00-15,00h u MŠ Višnjan (zbornica)

Učenici osmog razreda iz Kaštelira - 10.07.2018. u 15,00h u PŠ Kaštelir (zbornica)

DOPUNA obavijesti

Učenici trebaju samostalno isprintati UPISNICU u kartici Moj odabir. Ispis je moguć od 13. srpnja u 12.00 sati.
U prilogu je brošura s uputama i kalendarom.

Upisi u odabranu školu su od 13. do 19. srpnja, ovisno o školi u koju se želite upisati. Osim potpisane upisnice  sa sobom nosite i ostalu dokumentaciju koju ta škola traži.

Svim učenicima želimo sretan upis u željenu školu.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 5. 7. 2018. 11:29

Učenik generacije 2010. - 2018.

 

Temeljem članka 25 Pravilnika o dodjeljivanju pohvala i nagrada učenicima OSNOVNE ŠKOLE JOŽE ŠURANA VIŠNJAN Učiteljsko vijeće je temeljem prijedloga Povjerenstva za izbor Učenika generacije donijelo odluku da je za Učenika generacije proglašena učenica Sara Petrović.

U prilogu je Odluka o proglašenju Učenika generacije i zapisnik Povjerenstva.

Čestitam svim kandidatima za Učenika generacije, a posebice izabranoj učenici Sari Petrović.

 

Ravnatelj škole:
Predrag Brkić

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 18. 6. 2018. 11:03

Multimedija na Informatici

  :: opširnije :: 


objavio: Enis Ramadan  datum: 14. 6. 2018. 23:26

Reumatični kišobran

Lutkarska skupina Matične škole Višnjan pod vodstvom učiteljice Bojane Vidovic razveselila nas je još jednom svojom predstavom. Njihovu uspješnu izvedbu možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 13. 6. 2018. 14:07

I UČENICI PŠ VIŽINADA DALI SU SVOJ DOPRINOS „VERŠIMA“

Od kada se, danas već daleke 1994. godine, u Vižinadi  održavaju susreti čakavskih pjesnika Istre koje prati i tiskano izdanje prigodne zbirke pjesama, na vižinadskoj baroknoj Battistelinoj šterni, okuplja se sve više pjesnika. Ovogodišnjem je susretu na šterni nazočilo  40 pjesnika koji su brojnim ljubiteljima čakavskog pjesništva govorili svoje verše.

I gosti,  i pjesnici, i uzvanici,  bili su oduševljeni nastupom naših učenika četvrtog razreda koji su pod mentorstvom učiteljice Tine Pajdaš, manifestaciju obogatili  izvedbom tradicionalnog istarskog plesa balun u nešto suvremenijoj verziji inspiriranoj slavnim riječkim Putokazima, te učenici i ostalih odjela razredne nastave s nekoliko brojalica, recitacija  i plesnih točaka  koje je osmislila i pripremila učiteljica Ana Pahović.

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 11. 6. 2018. 15:23

Boćajmo u školi

U četvrtak, 7. lipnja održana je peta sezona projekta „Boćajmo u školi“ u organizaciji Istarskog boćarskog saveza. Nakon kvalifikacijskih natjecanja po školama, samo finalno natjecanje održano je u boćarskom centru Aleksandar Anzur u Pazinu. Sudjelovalo je 11 istarskih osnovnih škola s ciljem da se djeca aktivno, kroz igru, uključe u sportsku disciplinu boćanja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Ivana Lončarić  datum: 8. 6. 2018. 13:20

Posjet osmaša Vukovaru

Učenici osmih razreda naše škole i ove su godine u razdoblju od 3. do 6. lipnja bili u posjetu gradu Vukovaru te su posjetili Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar. Riječ je o projektu koji obuhvaća učenje o vrijednostima Domovinskog rata i značaja Bitke za Vukovar u obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti suvremene Republike Hrvatske. 

  :: opširnije :: 


objavio: Magdalena Mihalec Nataša Velenik  datum: 8. 6. 2018. 13:00

Profesionalna orijentacija

U sklopu profesionalne orijentacije učenika, 29.05.2018,. u našoj školi organiziran je sastanak za naše osmaše i njihove roditelje. Ravnatelji srednjih škola - SŠ Mate Balote Poreč, TUŠ Antona Štifanića Poreč, GSŠ Jurija Dobrile Pazin, Strukovne škole Eugena Kumičića Rovinj, Pazinskog kolegija i Gospodarske škole iz Buja, predstavili su svoje škole, istaknuli njihove prednosti i specifičnosti te pružili informacije o načinu upisa.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 4. 6. 2018. 13:15

Produženi boravak PŠ Kaštelir posjetio Jamu Baredine

U petak, 1. lipnja učenici produženog boravka PŠ Kaštelir posjetili su Jamu Baredine.

Uz vodstvo, razgledali su izložbu starih traktora i strojeva, gdje su između ostalog, najstarijem eksponatu zbirke “Fordsonu" poželjeli sretan 95. rođendan otpjevavši mu pjesmu. 

U galeriji Konobon poslušali su priču o kruhu te kako je nekada davno bio dug put od zna do kruha, priču o proizvodnji maslinovog ulja i vina - istarskim i mediteranskim temeljima života. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Tumpić  datum: 3. 6. 2018. 10:41

Eko abeceda za besplatno voće

Na natjecanju “Kaufland škola voća i povrća”, odabrani smo za školu partnera zajedno sa još 37 škola iz cijele Hrvatske! 

Projekt je odrađen na inicijativu učiteljice Davorke Tumpić i produženog boravka PŠ Kaštelir u suradnji s učenicima od 1. do 8. razeda PŠ Kaštelir i učitelja talijanskog jezika Tonija Drandića, te učiteljice biologije Dušanke Tomić Luk i 6. razreda iz Matične škole Visnjan.

Kao odabrana škola partner osvojili smo donaciju svježeg voća i povrća jednom tjedno tijekom cijele školske godine 2018./2019.

Za natječaj smo osmislili i kreativno prikazali savjete za zaštitu okoliša te tako oblikovali Eko abecedu

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Tumpić  datum: 3. 6. 2018. 10:34

Rezultati matematičkog natjecanja Klokan bez granica

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva ove godine održano je po dvadeseti put najveće međunarodno matematičko natjecanje „Klokan bez granica“. S približno istim zadacima, bilo je uključeno 83 država Europe, Amerike, Afrike i Azije uz sudjelovanje 6 100 000 natjecatelja, što ovo natjecanje čini najvećim školskim natjecanjem u svijetu.

Našu je školu predstavljalo ukupno 62 učenika od drugog do osmog razreda.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 1. 6. 2018. 11:46

Terenska nastava trećaša

18. svibnja bio je dan koji su svi trećaši željno iščekivali. Tog petka se nastava nije održala u učionici već smo oko 8 sati krenuli put Pule na terensku nastavu. To je jedan od onih rijetkih dana u godini kada se poveže matična škola iz Višnjana s područnim školama iz Kaštelira i Vižinade i svi smo jedan veliki tim.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Boroš Ponjavić Nataša Velenik  datum: 21. 5. 2018. 11:06

Webinar za učenike koji upisuju I. razred srednje škole

Za osmaše i njihove roditelje!

Informativni webinar na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa u srednje škole planiran za četvrtak, 24. svibnja 2018., od 13:00 do 14:30 sati i bit će dostupan na sljedećoj poveznici. Snimka informativnog webinara bit će postavljena na mrežnim stranicama CARNET-a i www.upisi.hr.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 21. 5. 2018. 09:35

Smotra učeničkih zadruga

U petak, 18. svibnja održana je 14. Smotra učeničkih zadruga istarske županije u Oprtlju. Domaćin je bila OŠ Milana Šorge Oprtalj. Našu školu su predstavljali Nikol Zaninić i Leni Ritoša, učenici 6. razreda MŠ Višnjan.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 18. 5. 2018. 11:31

Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva

U srijedu, 16. svibnja u Muzeju suvremenih umjetnosti u Zagrebu održan je treći po redu Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva. Projekt je pokrenula Glazbena udruga Opus s ciljem poticanja kreativnosti kod učenika i učitelja glazbene kulture u osnovnim školama. Raznolikost izričaja, tematika i žanrova te veliki entuzjazam koji su pokazala djeca izvođači ukazuju na veliki potencijal festivala. Ove je godine u kategoriji Mjuzikla sa svojom predstavom Čarolija ljetne noći na Festivalu nastupila i naša škola, i to male pjevačice i glumice od 1. do 5. razreda PŠ Vižinada pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Tine Pajdaš.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 17. 5. 2018. 11:05

Prvašići iz Kaštelira u Šarenom svijetu

Nakon vrlo uspješnog i upečatljivog nastupa na Danu općine Kaštelir prvašići Područne škole Kaštelir i njihova učiteljica Sabina Petrović pozvani su na snimanje emisije Šareni svijet TV Istre. Ispričali su kako nastaju njihovi igrokazi i što rade u slobodno vrijeme, a za publiku su i "odrepali" svoju verziju Crvenkapice. 

Cijeli emisiju možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 17. 5. 2018. 09:14

Prezentacija projekata zavičajne nastave “Škole u srcu zavičaja”

Dana 11. svibnja naša je škola sudjelovala u prezentaciji projekata vezanih uz zavičajnu nastavu. Organizatori su bili OŠ Mate Balote Buje i TOŠ Edmondo de Amicis Buje.
Nasa je skola izložila dva projekta: "Psst! Pricam ti priču..". pod vodstvom uciteljice Davorke Travan i projekt "Razglednice-Postcards-Cartoline" pod vodstvom uciteljice Loredane Koraca. Našu su školu i projekte kratkim igrokazom predstavili učenici Katia
Ferenac, Leon Geržinić i Dino Ukušić.

  :: opširnije :: 


objavio: Loredana Koraca Nataša Velenik  datum: 17. 5. 2018. 09:04

Obavijest o odabiru ponuda po objavljenom javnom pozivu za organizaciju i izvođenje višednevne izvanučioničke nastave „Zadar“ 2018./2019.

Na otvaranju javnih ponuda za organizaciju i izvođenje višednevne izvanučioničke nastave učenika osmih razreda  MŠ Višnjan, PŠ Kaštelir i PŠ Vižinada školske godine 2018./2019., povjerenstvo za provedbu javnog poziva odabralo je tri ponude koje će biti predstavljene roditeljima:

  1. Domisan putovanja d.o.o.,
  2. Artik d.o.o. i
  3. A.V.I.O.M.A.R. d.o.o. .
  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 11. 5. 2018. 16:25

Festival matematike

U ponedjeljak 7. svibnja 2018. u Puli, u hotelu Park Plaza Histria  održan je  13. Festival matematike u organizaciji Matematičkog društva Istra. Ovoj velikoj smotri matematičkog znanja, vještine, stvaralaštva, kreativnosti i inovativnosti učenica i učenika osnovnih i srednjih škola Istarske županije prisustvovali su i učenici naše škole. Na natjecanju koje podrazumijeva timsko i ekipno rješavanje zadataka naši su učenici sudjelovali u tri kategorije, kategorija PIKO (učenici 3. i 4. razreda), kategorija MIKRO (učenici 5. i 6. razreda) i kategorija MEGA (učenici 7. i 8. razreda).

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 10. 5. 2018. 12:30

Vižinada pleše

U petak 4. 5.  učenici nižih razreda PŠ Vižinada pretvorili su Battistelinu šternu u pravi plesni podij. Vođeni svojim učiteljicama razredne nastave, ostvarili su projekt „Vižinada pleše“ u povodu obilježavanja Mađunarodnog dana plesa. Otplesali su sedam različitih koreografija. Plesalo se u ritmu  tradicionalnih istarskih pjesama, ali i modernih engleskih i talijanskih. Ples i pokret implementirani su u nastavu tokom cijele godine, a u projektu su sudjelovale i učiteljice glazbene kulture, engleskog, talijanskog i hrvatskog jezika. Video možete pogledati ovdje.

„Postoje prečice do radosti, ples je jedna od njih.“

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Šimonović Cvitko Nataša Velenik  datum: 9. 5. 2018. 09:09

Terenska nastava - Lika

Dana 4.5.2018. godine održana je terenska nastava  sedmih razreda MŠ Višnjan, Pš Kaštelir i PŠ Vižinada u pratnji učitelja Enisa Ramadana, Ivane Juraković, Sandra Borčića i Dušanke Tomić Luk. Učenici su posjetili Kutarevo i poznato utočište medvjeda, Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu, Park prirode Velebit.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Dušanka Tomić Luk  datum: 7. 5. 2018. 11:57

Terenska nastava učenika petog razreda - Cres i Lošinj

Učenici petog razreda u petak su otputovali put Kvarnera na terensku nastavu. Krenuli smo s dogovorenog mjesta u ranim jutarnjim satima. Uslijedila je vožnja turističkim autobusom u pravcu Brestove uz predstavljanje gradova i mjesta Istre kroz koje prolazimo - Pazin, Pićan, Podpićan, Plomin. Čekanje trajekta te plovidba do Porozina uz poprilično jak vjetar i lagano valovito more, bili su pravi doživljaj za učenike.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 2. 5. 2018. 11:16

Noć knjige 2018

Jučer je u našoj školi, točnije u Područnoj školi Kaštelir po prvi put održana Noć knjige koja se 23. travnja obilježava u svim knjižnicama i knjižarama u Hrvatskoj čime se obuhvaća Svjetski dan knjige i autorskih prava te Dan hrvatske knjige. I naši su učenici na svoj način dali svoj doprinos ovom projektu kojemu je cilj  kroz jedinstvenu manifestaciju potaknuti kulturu čitanja i uvažavanja knjige kao civilizacijskog i kulturološkog dosega, a koji se svakodnevno dovode u pitanje trivijalizacijom i medijskim zapostavljanjem. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 24. 4. 2018. 09:46

U Višnjanu je održano Državno prvenstvo u stolnom tenisu za učenike

Naša škola je domaćin završnice Državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske za školsku godinu 2017./2018. za osnovne i srednje škole u stolnom tenisu. Za osnovne škole natjecanja su održana 23. travnja, a za srednje škole 26.travnja. Na natjecanju je sudjelovalo po 6 ekipa u četiri kategorije: osnovna škola-djevojčice i dječaci i srednja škola- djevojke i mladići.

Fotografije s natjecanja pogledajte OVDJE.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 23. 4. 2018. 15:42

Posjet osmaša srednjoj školi

U petak, 20.04. učenici osmih razreda naše škole posjetili su SŠ Antona Štifanića i SŠ Mate Balote u Poreču. Zanimljivim predavanjima i radionicama osmaši su se upoznali sa programima i zanimanjima škola što će im , vjerujemo, pomoći u izboru željenog zanimanja.
Obradovali smo se i susretu s našim bivšim učenicima, sadašnjim srednjoškolcima, koji su, na satu razrednika u osmom razredu MŠ Višnjan, predstavili život i rad u SŠ Mate Balote. Opisujući školu na zabavan i originalan način, uvjerili su naše osmaše da se sve može uz dobru organizaciju i redovito učenje te da je biti srednjoškolac poseban doživljaj.
 
  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Sanja Zović Kukurin  datum: 23. 4. 2018. 11:23

Državno natjecanje iz talijanskog jezika

Ekonomska i turistička škola u Daruvaru domaćin je 24. Državnom natjecanju u znanju talijanskog jezika. Natjecateljski program organiziran je od 19. do 21. travnja 2018. u Ekonomskoj i turističkoj školi. Na natjecanju je sudjelovalo dvoje učenika osmog razreda PŠ Kaštelir, Sara Petrović i Stiven Kocijančić. Učenici su osvojili drugo (Stiven Kocijančić) i treće mjesto (Sara Petrović). Učenici su osim natjecateljskog dijela uz pomoć lokalnih vodiča obišli Daruvar te upoznali se s njegovom poviješću i kulturom.

Čestitke našim učenicima na odličnim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Toni Drandić  datum: 23. 4. 2018. 10:33

Višnjan ugostio sudionike 59. Državnoga Natjecanja iz matematike

Na 59.državnom Natjecanje iz matematike za učenike osnovnih i srednjih škola, koje je održano u Poreču od 12. do 14. travnja 2018. sudjelovalo je 257 učenika, 200 mentora i pedesetak članova državnog povjerenstva. Osnovna je škola Jože Šurana Višnjan imala je čast i veliko zadovoljstvo biti domaćinom natjecanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Plačko  datum: 19. 4. 2018. 14:18

Četiri čarobne riječi

U Područnoj školi Kaštelir,  danas je za učenike od prvog do osmog razreda održana predstava „Četiri čarobne riječi“. Riječ je o izuzetno duhovitoj, edukativnoj i interaktivnoj mađioničarskoj predstavi za djecu poznatog hrvatskog mađioničara Luke Vidovića. Predstava je u potpunosti sve oduševila. Bila je čarobna. Djeca su snažno doživjela čaroliju vjerujući u nju dok su je gledala. Poslije su svi komentirali trikove ostajući u nedoumici kako je sve to moguće.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Karmen Legović Mekiš  datum: 16. 4. 2018. 21:40

Otvorenje Državnog natjecanja iz matematike

Ove školske godine naša škola ima čast biti domaćin jednom državnom natjecanju. Tako je jučer svečano otvoreno 59. Državno natjecanje iz matematike, u konferencijskoj dvorani hotela Pical u Poreču gdje će se samo natjecanje i odvijati. Najbolje matematičare u državi, 257 učenika osnovnih i srednjih škola, njihove mentore, članove povjerenstva i ostale uzvanike pozdravili su ravnatelj naše škole Predrag Brkić,  predstavnik Općine Vižinada Oliver Arman, viša savjetnica u AZOO prof. Draženka Kovačević te predsjednica državnog povjerenstva doc. dr. sc. Mea Bombardelli. Vrlo lijep prigodan program izveli su učenici naše škole, a na samom kraju natjecanje je i službeno otvorila naša učenica Sonja Rajko koja i sama danas sudjeluje na natjecanju.
Fotografije s natjecanja možete pogledati ovdje

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 13. 4. 2018. 08:37

59. državno natjecanje iz matematike

U prilogu je bilten 59. državnog natjecanja iz matematike

 

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 11. 4. 2018. 12:03

Smotra dječjeg glazbenog stvaralaštva

Učenici naše škole sudjelovali  su 27. ožujka na Smotri dječjeg glazbenog stvaralaštva u Puli. Njih 34-ero, iz PŠ Kaštelir i PŠ Vižinada, ( od 1. – 8. razreda) su uspješno predstavili školu plesom i pjesmama "Poli moga dida" , "Calypso" . Dječji osmjeh, ples i pjesma orili su Domom hrvatskih branitelja puna 4 sata. Osim svog nastupa, učenici su imali  čulii i vidjeli  predstavnike 15 škola iz Istre. 

  :: opširnije :: 


objavio: Tina Pajdaš  datum: 28. 3. 2018. 11:46

Reumatični kišobran u Kašteliru i Vižinadi

Lutkarska grupa naše škole, u petak 23. ožujka, ispričala je djeci priču o starom reumatičnom kišobranu koji je, zahvaljujući svojim dobrim prijateljima cvjetovima, postao pravi suncobran. Svojom veselom izvedbom u područnim školama pokazali su što je pravo prijateljstvo i međusobno pomaganje te time svima zaželjeli sretne proljetne praznike i Uskrs.

U matičnoj školi svoju predstavu su predstavili u utorak 27. ožujka.

  :: opširnije :: 


objavio: Bojana Vidović  datum: 24. 3. 2018. 10:07

Zavičajna nastava-predstavljen projekt " Pssst! Pričam ti priču...

Povodom Svjetskog dana pripovijedanja, 20.ožujka, u Pićnu je predstavljen projekt zavičajne nastave "Pssst! Pričam ti priču...".

Pričanje priča povezalo je djecu s njihovim djedovima i bakama te roditeljima, a djeca su spoznala i osjetila prijenos tradicije, kroz vještine pričanja i pripovijedanja, u svojoj najbližoj sredini, obiteljskom okruženju

Kao rezultat zajedničkog projekta učenika 4.razreda MŠ Višnjan i Centra za nematerijalnu kulturu Istre naši učenici su predstavili digitalni zvučni zapis priča i legendi pričanjem dijela priča.

U petak, 23. ožujka s početkom u 17 sati projekt je predstavljen i u Gradskoj knjižnici Poreč.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Travan  datum: 21. 3. 2018. 07:03

Akcija prikupljanja starog papira

Vrijedne ručice učenika 2. razreda MŠ Višnjan danas su odložile sakupljeni papir u za to predviđeno mjesto u školi i tako doprinijele akciji sakupljanja i recikliranja starog papira "Zeleni korak", koja se odvija u našoj školi kao i u mnogim drugim hrvatskim školama tijekom mjeseca ožujka.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 19. 3. 2018. 10:08

"Od tišine do glazbe"

U četvrtak, 15. ožujka učenici viših razreda svih triju škola imali su priliku pogledati glazbenu monokomediju “Od tišine do glazbe" u izvedbi Umjetničke organizacije Teatar Erato. Duhovita, šarmantna, dinamična, zabavna i poučna, ova je predstava scenski izvediva u svakoj prigodi (od špilje do kluba) jer su sva glazbala lakše ili teže prenosiva, pa se sasvim dobro uklopila i u našu školsku dvoranu i učenicima i nastavnicima priredila jedan zaista osobit ugođaj.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 19. 3. 2018. 08:02

Radionice Volonterskog centra Istre

Danas su našu školu posjetile predstavnice Volonterskog centra Istre (VCI) te održale informativne radionice za učenike 5. i 6. razreda. Naša škola sustavno provodi razne humanitarne akcije i uvijek se spremno uključuje u sve oblike iskazivanja pomoći za potrebite, a namjera nam je u školi osnovati i prvi pravi Klub volontera te kroz uvođenje Odgoja za volontiranje motivirati učenike na buduće uključivanje u volonterske projekte s ciljem poticanja pozitivnih promjena u društvu a samim time i njihovog vlastitog doprinosa u stvaranju kvalitetnije zajednice za život.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 15. 3. 2018. 11:39

TIA 2018 Igrom do znanja, znanjem do proizvoda

Svake godine, zadnji tjedan u veljači, OŠ Jože Šurana Višnjan postaje mjesto gdje znanje putuje u svim smjerovima: od učitelja ka djeci, od roditelja prama djelatnicima škole, od djeteta do djeteta i natrag... Osmišljavaju se i provode besplatne radionice za sve sudionike u životu škole. Iskustvo, znanje i vještine se nastoje primijeniti na praktičnom proizvodu. Radionice su način darivanja znanja učitelja škole, suradnika i roditelja u svrhu širenja koncepta učenja kroz neobavezne aktivnosti koje su djeci poticajne i zabavne. Naglasak je na konceptu učenja kroz neposredno iskustvo s materijalima, kroz stvaranje rukama...

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 7. 3. 2018. 10:45

Županijsko natjecanje iz geografije

Županijsko natjecanje iz geografije održano je 1. ožujka u OŠ Jurja Dobrile u Rovinju. Na natjecanju su sudjelovale učenice šestog, sedmog i osmog razreda koje je pripremala mentorica Andrea Deković. Učenice osmog razreda MŠ Višnjan Arijana Radovan i Paola Radovčić osvojile su 3. mjesto sa jednakim brojem bodova i time su predložene za državno natjecanje. Učenica sedmog razreda MŠ Višnjan Ana Smolica plasirala se na 8. mjesto te učenica šestog razreda MŠ Višnjan Sonja Rajko na 9. mjesto. Još jedni u nizu uspješnih rezultata učenika naše škole!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Andrea Deković  datum: 6. 3. 2018. 20:36

Predstavljanje zanimanja na satu razrednika

U ponedjeljak, 5. ožujka naša je škola ugostila pejzažnu arhitekticu Davorku Mališu koja je učenicima 6. i 8. razreda MŠ Višnjan predstavila svoje zanimanje. Posebno  su zainteresirani bili osmaši kojima predstoji važna životna odluka o upisu u srednju školu.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 6. 3. 2018. 09:35

Šestaši PŠ Kaštelir za napuštene životinje

Danas su školsku knjižnicu posjetili učenici šestog razreda PŠ Kaštelir sa svojom razrednicom Jadrankom Lukić te nam uručili donaciju za udrugu Ruka šapi Pula - jedna od udruga koje skrbe o napuštenim i zlostavljanim životinjama naše županije. Naša je škola već drugu godinu uključena u državni projekt Daj šapi glas - projekt  senzibilizacije učenika i lokalne zajednice za probleme napuštenih životinja i udruga koje o njima brinu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 6. 3. 2018. 08:59

Nasilje OFF

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Činjenice je da je nasilje, bilo kojeg oblika, prisutno svakodnevno u svim okruženjima. Djeca su naše blago, a ujedno i najvitalniji dio društva, stoga ovim programom podižemo svijest o problemu vršnjačkog nasilja, velikom problemu među djecom i mladima, s mogućim teškim posljedicama u kratkoročnom i dugoročnom razvoju djece.

Učenici MŠ snimili su kratki plesni spot protiv nasilja koji možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Šimonović Cvitko Nataša Velenik  datum: 2. 3. 2018. 07:17

Imamo županijsku pobjednicu iz matematike

Na  Županijskom natjecanje iz matematike održanom je 28. veljače u TOŠ-SEI „Giuseppina Martinuzzii“ u Puli natjecalo se i naših četvoro učenika. U kategoriji četvrtih razreda, Lara Perković učenica PŠ Vižinada osvojila je sedmo mjesto, a Angello Mladossich iz MŠ Višnjan je osvojio 11 mjesto. U kategoriji petih razreda Saša Ritoša je zauzeo 17 mjesto.

U kategoriji šestih razreda, najbolja je bila Sonja Rajko, učenica MŠ Višnjan, koja je "pomela" konkurenciju. Sonji ovo nije prvi ovakav uspjeh - već je na županijskom natjecanju iz informatike zauzela 3. mjesto.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 1. 3. 2018. 17:50

Županijsko natjecanje iz talijanskog jezika

Ovogodišnje Županijsko natjecanje iz talijanskog jezika održano je 23. veljače u TOŠ-SEI „Bernardo Benussi“ u Rovinju. Na natjecanju su sudjelovali učenici osmog razreda Stiven Kocijančić, Sara Petrović i Katia Ružić (PŠ Kaštelir), kao i učenice osmog razreda Gaia Mingon i Arijana Radovan (MŠ Višnjan). U jakoj konkurenciji naši su učenici postigli zapažene rezultate, a posebno treba izdvojiti osvojeno prvo i drugo mjesto u kategoriji 59 (Lista A) Stivena Kocijančića i Sare Petrović, što im je osiguralo plasman na državno natjecanje. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 27. 2. 2018. 17:18

Edukacija Udruge slijepih Istarske županije

U sklopu programa “Zaštite i unaprjeđenja kvalitete života slijepih osoba u Istarskoj županiji”, koji financiraju istarski gradovi i općine, Udruga slijepih Istarske županije provodi edukaciju u školama. Stoga smo danas u našoj školi ugostili gospodina Zlatka Kuftića i njegovu asistenticu koji su nižim razredima govorili o mogućnostima i izazovima slijepih osoba u našoj zajednici. Kroz tu su edukaciju učenici imali priliku upoznati rad slijepih osoba i isprobati pomagala kojima se služe slijepe osobe kao što su govorni mobitel, govorni prepoznavač boja, govorni toplomjer, šah, domino, brailleova pisaća mašina, kutija za lijekove, govorni sat, uvođač konca i bijeli štap.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 23. 2. 2018. 10:30

Tjedan izvannastavnih aktivnosti 2018-Poziv

Pozivamo Vas na Tjedan izvannastavnih aktivnosti 2018, koji se ove godine odvija pod motom "IGROM DO ZNANJA – ZNANJEM DO PROIZVODA"

Kako bismo kvalitetno pripremili radionice, molim Vas da popunite prijavnicu i vratite do 23. veljače u školu.

Detalje o radionicama, terminima pročitajte u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 20. 2. 2018. 15:36

Zahvale na donacijama

Ove smo godine ponovo ostvarili uspješnu suradnju s Obrtom za postavljanje elektroinstalacija DOEL pa im se ovim putem želimo zahvaliti na suradnji, unapređenju tehničkih uvjeta rada škole te na donaciji pametne ploče „DualBoard“ . Pametna ploča će od sada krasiti učionicu biologije i kemije gdje će učitelji zajedno sa svojim učenicima moći kreirati najsuvremenije aplikativne sadržaje u nastavnim procesima.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 14. 2. 2018. 13:18

Dan zaljubljenih Vijest ima dokument u privitku

I ove godine ljubav je zavladala našom školom. Prodajom kolača i dijeljenjem ljubavne pošte ispratili smo i ovo Valentinovo. Prigodnim panoima ukrasili smo školu, a velika je gužva bila u redu za fotografiranje u našem selfie srcu heart Sunčan dan, pun radosti i pjesme, pravi Dan zaljubljenih!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 14. 2. 2018. 09:28

Vesela maska, tužna maska

Niži razredi PŠ Kaštelir danas su proveli veseo i razigran dan u školi. Maskirani u razne superjunake, princeze, vampire, mačiće, tigrove za svoje su prijatelje iz vrtića pripremili mali igrokaz prigodnog naziva Vesela maska, tužna maska. Rezultat je to suradnje literarno-recitatorske i dramsko-plesne grupe naše škole, a mi smo se svi dobro zabavili :)

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 13. 2. 2018. 11:42

Veselo prvo polugodište razredne nastave u Vižinadi

Prvo polugodište brzo je prošlo u učenju, igranju, stvaranju i ugodnom druženju. Dan kravata proveli smo u istraživanju kako je i gdje nastala kravata, bili smo kreativni i dizajnirali smo ih a u galeriji fotografija pogledajte kako smo bili zgodni.

  :: opširnije :: 


objavio: Ana Pahović Barbara Gavranić  datum: 22. 1. 2018. 13:26

Djed Božićnjak u našoj školi

I ove godine u sve tri naše škole je stigao Djed Božićnjak. Učenici su ga prigodnim programom u Višnjanu i Kašteliru dočekali, a u Vižinadi uz kazališnu predstavu. Učenici od 1.-4. razreda su dobili poklon pakete, a u Višnjanu su male darove  dobili i učenici od 5.-8. tazreda.
Zahvaljujemo općinama na pomoći Djedu Božićnjaku.

Fotografije iz Višnjana i Kaštelira možete pogledati OVDJE.

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 27. 12. 2017. 10:01

Lutkarska predstava Božićni ukrasi

Lutkarska skupina naše škole i ove je godine pripremila prigodnu predstavu isto tako prigodnog naziva Božićni ukrasi. Veselu predstavu pod vodstvom učiteljice Bojane Vidović izveli su u našim područnim školama i vrtićima te tim putem svima nama zaželjeli sretne i vesele praznike i sve najbolje u Novoj godini. Pridužujemo se lijepim željama!

Snimku predstave možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 21. 12. 2017. 12:01

Labuđe jezero

U ponedjeljak, 18.prosinca, učenici osmih i sedmih razreda naše škole otputovali su u Rijeku na baletnu predstavu vjerojatno najslavnijeg klasičnog baleta "Labuđe jezero", P.I. Čajkovskog. U Rijeku su stigli u 18:15 te imali vremena da se prošetaju gradom u adventskom ozračju. Predstava je počela u 19:30 i trajala oko 2 sata. Učenici su se upoznali s glazbom 19.stoljeća te s baletnim izričajem u novijem, suvremenom ruhu koji je vješto slijedio tradicionalnu dramaturgiju. Zadovoljni novim iskustvima, vratili su se kućama u 23:30.

  :: opširnije :: 


objavio: Loredana Koraca  datum: 20. 12. 2017. 13:32

Što povezuje Višnjan, Slovačku i Hong Kong?

Ovogodišnji Bookmark Project uspješno je priveden kraju dolaskom pošiljke iz daleke Kine. Naši su učenici još u listopadu poslali svoje straničnike i svoje poruke u maleni gradić Kolarovo u Slovačkoj te u Hong Kong. Cilj projekta je razmijeniti straničnike s partnerskom školom u svijetu, biti dio međunarodne zajednice, upoznati kulture drugih zemalja, upoznati djecu iz druge zemlje te tako proširiti vidike naših učenika, upoznati školu drugačiju od naše, promicati kulturu i običaje svoje zemlje, poticati na kreativnost u radu, razvijati ljubav prema čitanju i knjigama te poticati prijateljstvo između vršnjaka.  

Naši novi prijatelji iz Hong Konga poslali su nam i video poruku 共用了以下這部影片 :)

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 10. 12. 2017. 17:19

Večer matematike

Još je jedna uspješna Večer matematike iza nas. Učenici svih razreda i u sve tri naše škole jučer su zajedno s roditeljima, bakama, prijateljima punom parom rješavali matematičke zadatke i pritom se dobro zabavljali. Večer matematike projekt je Hrvatskog matematičkog društva koji se provodi na razini cijele Hrvatske u isto vrijeme. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 8. 12. 2017. 14:01

Međunarodni dan volontera

Međunarodni dan volontera, 5.12. proglasila je Opća skupština UN-a 1985. godine.Od tada se svake godine obilježava Međunarodni dan dobrovoljnog rada za ekonomski i društveni napredak (International Volunteer Day for Economic and Social Development), odnosno Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov dobrovoljni rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

I mi smo ga obilježili u školi, ugostivši članice i volonterke Društva invalida iz Poreča. 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Zović Kukurin Nataša Velenik  datum: 6. 12. 2017. 08:09

Mjesec borbe protiv ovisnosti

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti ove smo godine ugostili učenike osmog razreda OŠ Joakima Rakovca iz Lovreča i njihovu pedagoginju Lidiju Malčević-Lovrić. Naši su se dragi gosti predstavili  zanimljivim prezentacijama u kojima su istaknuli probleme i posljedice ovisnosti te važnosti izbora zdravih stilova života. U zajedničkom učenju i druženju proveli smo zanimljiv sat razrednika sa velikom željom učenika da ovakvih razmjena bude što više.

 Uz poruku  “ ZAUZMI STAV, ODRASTI NEOVISAN “  planiramo neki novi susret!

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Sanja Zović Kukurin  datum: 4. 12. 2017. 12:15

Gastronomske radionice u Turističko-ugostiteljskoj školi Poreč

U petak, 24. studenoga učenici osmog razreda naše škole posjetili su Turističko-ugostiteljsku školu u Poreču te sudjelovali na gastronomskim radionicama održanim u sklopu Tjedna strukovnog obrazovanja. Zajedno s učenicima iz 4. thk i 3. sl te mentorima (nastavnicima struke) pripravljali razna jela, napitke, frapee, slastice i sl.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 30. 11. 2017. 13:20

Glazbeni poučak Istrom

U sklopu edukativnih koncerata u projektu „ Glazbeni poučak Istrom“, učenici šestih razreda naše škole, u pratnji učiteljice glazbene kultura Tine Pajdaš i pedagoginje Sanje Zović- Kukurin, imali su prilike uživati u vrhunskom koncertu. Mladi, talentirani gitarist Frano Žiković, 13-godišnjak iz Rijeke, oduševio je sve prisutne u bujskoj dvorani svojim izraženim talentom i lakoćom sviranja na gitari. 

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Zović Kukurin Nataša Velenik  datum: 30. 11. 2017. 12:51

Književno jutro u nižim razredima

Slušajući dobrog pripovjedača, sudjelujemo u jedinstvenom doživljaju koji nas obogaćuje i zauvijek mijenja. Pripovjedač postaje kanal kroz koji priča (bajka) i svo njezino drevno znanje prolazi, dok slušatelji postaju akteri iste bajke i putem arhetipa proživljavaju izrečeno. Između pripovjedača i publike, stvara se  posebna vrsta simbioze. Zajedno koračaju zaštićenim nevidljivim prostorom, doživljavaju i upijaju  dijelove priče, dijele dah i na kraju, po sretnom završetku, napuštaju brod u kojem su zajedno putovali pripovijedač, priča i publika; bogatiji za iskustvo, bogatiji za susret, oplemenjeni za doživljaj.

Učenici nižih razreda iz Višnjana imali su priliku ugostiti jednu zaista posebnu osobu, pripovjedačicu Margaretu Perišić koja nas je na osebujan način unijela u čaroban svijet bajke Leteća lađa. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 29. 11. 2017. 12:30

Putujući Sedmi kontinent

Udruga Djeca susreću umjetnost pripremila je program za djecu i mlade po uzoru na već postojeći vlastiti filmski program te još 2014. godine započela suradnju s hrvatskim nezavisnim kinoprikazivačima. Program Putujući Sedmi kontinent provodi se diljem zemlje zahvaljujući podršci Hrvatskog audiovizualnog centra, a ove godine stigao je i u naše krajeve. Učenici nižih razreda MŠ Višnjan i učenici sedmih i osmih razreda svih triju škola imali su priliku pogledati kvalitetne filmske naslove, susresti redatelje, glumce, producente i sve one koji sudjeluju u procesu nastajanja filma.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 27. 11. 2017. 16:57

Dan sjećanja na Vukovar

Uoči obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar, ispred škola u Višnjanu, Vižinadi i Kašteliru učenici su zapalili svijeće te time odali počast Gradu heroju i svim žrtvama Domovinskog rata.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 17. 11. 2017. 18:29

Književno jutro sa Zlatkom Krilićem

Listopad i studeni su svake godine u našoj školi posvećeni knjigama i čitanju budući da tada obilježavamo Mjesec hrvatske knjige. Tom je prigodom u četvrtak našu školu posjetio književnik Zlatko Krilić te se družio s našim učenicima od petih do osmih razreda u Višnjanu, Kašteliru i Vižinadi. 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 17. 11. 2017. 13:32

Poreč Dox i Planet Ocean

Prošlog su tjedna učenici 4. i 5. razreda naše škole posjetili Festival dokumentarnog filma Poreč Dox i tom su prilikom pogledali projekciju filma Planet Ocean. Dokumentarni je film programski sadržaj medijske kulture u nastavnom planu i programu za osnovne škole te su učenici imali priliku uočiti osnovna obilježja dokumentarnoga filma, a zatim na satu hrvatskog jezika iskazati vlastite dojmove i razgovarati o filmu.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 14. 11. 2017. 10:37

Terenska nastava u Veneciji

Učenici šestih i sedmih razreda naših triju škola uključeni u izbornu nastavu talijanskoga jezika posjetili su 2.11. 2017 godine, zajedno sa svojim učiteljima, grad Veneciju te se tako „na terenu“ uvjerili u posebnost i zanimljivu povijest ovoga grada o kojem su ponešto već čuli.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Plačko  datum: 3. 11. 2017. 20:34

Uspješno sprovedena vježba evakuacije i spašavanja u sve tri naše škole

Umjesto riječi fotografije govore sve.

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 20. 10. 2017. 15:25

Branje maslina u školskom masliniku

 

I ove godine, 17. i 18. listopada vrijedne  ruke učenka predmetne nastave MŠ Višnjan, sedmaši i osmaši, marljivo su se uključili u akciju branja maslina u školskom masliniku. Branje maslina je predvodila Grupa maslinara - zasebna sekcija naše školske zadruge. Uz nešto slabiji urod ove godine ( 365 kg) i prinos od 10.15%  možemo biti zadovoljni kvalitetom maslinovog ulja. Priroda, svježi zrak i branje maslina učenika zajedno s učiteljima evidentirano je i na našim fotografijama

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 20. 10. 2017. 14:59

Dan jabuka

Učenici nižih razreda znaju da je jabuka kraljica voća te da je tjelesna aktivnost važna za dječji razvoj. Ove smo srijede spojili te dvije spoznaje i obilježili Svjetski dan jabuka. Učenici nižih razreda družili su se u igranju štafetnih i elementarnih igara s jabukama. Bilo je veselo i zabavno.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Boroš Ponjavić  datum: 20. 10. 2017. 11:49

Bookmark project 2017

Ovogodišnji Bookmark project započet je u Mjesecu knjige s naglaskom na Međunarodni dan školskih knjižnica u ozračju naputaka provedbe građanskog odgoja i obrazovanja u segmentu međukulturalne dimenzije. Projekt je to koji svake godine na međunarodnoj razini provodi Međunarodna federacija školskih knjižnica (ISLA - International school library association) s ciljem povezivanja školskih knjižnica diljem svijeta, upoznavanja učenika raznih rasa i narodnosti te  potrebom prihvaćanja različitosti. Učenici četvrtih razreda s oduševljenjem su prionuli izradi straničnika koje ove godine šaljemo u daleki Hong Kong i maleni gradić Kolarovo u Slovačkoj.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 18. 10. 2017. 12:46

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu krovni je naslov našeg projekta - odgoj za volontiranje kojeg smo započeli prošle godine. Učenici četvrtog razreda MŠ Višnjan i dalje su marljivo skupljali čepove za naše Društvo invalida te smo u petak, 13. 10. bili na druženju u njihovim prostorima u Poreču. Obostrani susret opet nas je obogatio i potaknuo na daljnju suradnju.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Sanja Zović Kukurin  datum: 18. 10. 2017. 12:23

Krasna zemljo

U petak, 13.10. u Buzetu je po sedmi put održan istarski zavičajni kviz Krasna zemljo. Krovna tema ovogodišnjeg kviza bila je popularizacija zavičajne povijesti i materijalne kulturne baštine grada Buzeta. Okupilo se 26 istarskih osnovnih i srednjih škola (15 oŠ i 11 SŠ, ukupno 52 učenika i 26 mentora).

Našu školu predstavljale su učenice 8. razreda Paola Radovčič i Mirjam Trogrlić a osvojile su vrlo dobro 4. mjesto!

  :: opširnije :: 


objavio: Magdalena Mihalec Nataša Velenik  datum: 17. 10. 2017. 10:27

Osmijeh - šalji dalje

Treći a razred u Višnjanu obilježio je Međunarodni tjedan djeteta na svoj način.
Vjerujemo da osmijeh ima posebnu moć! Razumiju ga i mali i veliki. Razumiju ga i oni koji na različitim jezicima govore. Zarazan je! Ne košta ništa, a vrijedi puno. Usrećuje i one koji ga daju i one koji ga primaju. 
Zato smo mi trećaši odlučili izraditi nasmijana lica i napisati poruke o važnosti osmjehivanja te ih podijeliti našim sumještanima - barba mesaru, prodavačici, teti iz pekare, djelatnicima banke, s molbom da ih negdje izlože i da ih i oni šalju dalje, i osmjehuju se drugima.
  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Boroš Ponjavić  datum: 10. 10. 2017. 11:12

Zamjena uloga u PŠ Kaštelir

Uvod u Tjedan djeteta započeo je u Kašteliru na najbolji mogući način. Učenici šestog razreda sa nostalgijom se sjećaju projekta zamjene uloga učenika i učitelja koji se održavao u našoj školi. Samoinicijativno su pokrenuli ideju da se ove godine oni žele okušati u ulozi predavača te svoja znanja pokloniti mlađim kolegama.

  :: opširnije :: 


objavio: Sanja Zović Kukurin Nataša Velenik  datum: 3. 10. 2017. 09:55

Europski dan jezika

Naši učenici su se i ove godine uključili u obilježavanje Europskog dana jezika kojim se na inicijativu Vijeća Europe svakog 26. rujna slavi jezična raznolikost Europe i promiče učenje jezika.

Vodeći se jednom od glavnih poruka Europskog dana jezika, tj. da su jezične vještine nužnost i pravo svakoga, učenici viših razreda obilježili su Dan jezika raznovrsnim aktivnostima. Između ostalog, ostvarena je korelacija nastave stranih jezika i likovne kulture jer su učenici osmislili i realizirali originalan dizajn koji će prijaviti na natječaj za službenu majicu EDJ 2018.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik  datum: 26. 9. 2017. 17:07

Vijeće učenika

U petak, 28.09.2017., u PŠ Kaštelir održana je konstituirajuća sjednica Vijeća učenika naše škole.

Nakon što je pedagoginja škole upoznala predstavnike s obvezama i ovlastima Vijeća učenika, predstavnici su,  između sebe, izabrali predsjednika i zamjenika. Glasovanje je bilo javno, dizanjem ruku. Najveći broj glasova, a time i predsjedničko mjesto, pripalo je učeniku osmog razreda PŠ Kaštelir, Filipu Ružiću.  Za zamjenika je izabran učenik šestog razreda MŠ Višnjan, Marko Đuranec.

Čestitamo na izboru rukovodstva, a Vijeću učenika želimo konstruktivan, kreativan i plodonosan rad.

  :: opširnije :: 


objavio: Nataša Velenik Sanja Zović Kukurin  datum: 3. 10. 2017. 09:44

Susret na Parenzani

Danas, 22. rujna učenici i učitelji predmetne nastave PŠ Vižinada krenuli su na jednosatno pješačenje Parenzanom u susret kolegama iz Karojbe i  Oprtalja. Druženje sa susjednim školama je je ujedno i najava 22. Rekreativnog biciklističkog maratona Parenzana koji će se održati u nedjelju
Uskoro opširnije. Foto album možete pogledati ovdje

 

  :: opširnije :: 


objavio: Loredana Koraca  datum: 22. 9. 2017. 19:23

Terenska nastava- osmi razredi u Dalmaciji

Danas su otputovali učenici osmih razreda naše škole na terensku nastavu u Dalmaciju.
Do povratka, tu je nekoliko fotografija.

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 13. 9. 2017. 17:29

Prvi dan škole

  :: opširnije :: 


objavio: Predrag Brkić  datum: 5. 9. 2017. 17:44
» Arhiva naših vijesti    
 


GALERIJA FOTOGRAFIJA I RADOVA UČENIKA


Anketa
Koliko često posjećuješ web stranicu škole? 

Na današnji dan
11.07.2018. 07:56
11. srpnja - Svjetski dan stanovništva
Svjetski dan stanovništva slavi se svake godine 11. srpnja, s ciljem podizanja svijesti o globalnim pitanjima stanovništva. Ujedinjeni narodi proglasili su 11. srpnja 1989. godine Svjetskim danom stanovništva (dan kad je ukupna svjetska populacija dosegla razinu od pet milijardi ljudi) kako bi se ukazalo na hitnost i važnost populacijskih pitanja u kontekstu općih razvojnih planova i programa te na potrebu pronalaženja rješenja na ta pitanja.

21.06.2018. 08:59
21. lipnja - Prvi dan ljeta
Ljeto je jedno od četiri godišnja doba i najtoplije je od njih. Na sjevernoj polutki traje otprilike od 20. lipnja do 23. rujna. Na južnoj polutki traje od oko 20. prosinca do oko 21. ožujka. Po konvenciji ljeto na sjevernoj Zemljinoj polutki traje dio lipnja, cijeli srpanj, kolovoz i dio rujna, a na južnoj Zemljinoj polutki dio prosinca, cijeli siječanj, veljača i dio ožujka.

21.06.2018. 08:57
21. lipnja - Svjetski dan glazbe
U mnogim zemljama svijeta, 21. lipnja obilježava se kao Svjetski dan glazbe, odnosno Fete de la Musique. Toga dana glazbenici amateri, ali i profesionalci, besplatno nastupaju na javnim gradskim površinama podsjećajući na važnost glazbe u svakodnevnome životu.


Raspored zvona
Redni broj sata Početak Završetak
1. 8:00 8:45
2. 8:50 9:35
Veliki odmor 9:35 9:50
3. 9:50 10:35
Veliki odmor 10:35 10:50
4. 10:50 11:35
5. 11:40 12:25
6. 12:30 13:15
7. 13:20 14:05


« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

preskoči na navigaciju